2018. május 27., vasárnap
Hella

Belföld

Rasszista-e az, aki nem szívesen fogadná be a bevándorlókat?

Idén már több mint 236 ezer illegális bevándorlóval szemben intézkedett a rendőrség, és még hatalmas tömegek beáramlása várható az országba. A 888.hu megbízásából érdekes közvélemény-kutatás készült a témában.

A portál alapvetése szerint a Szíriából, Afganisztánból, Irakból érkezők nem feltétlenül illeszkednének be az európai kulturális környezetbe, és aki ezt gondolja, azt hajlamos egy bizonyos réteg rasszistának bélyegezni.

De vajon mit gondolnak erről az emberek? Az országos, reprezentatív felmérés eredményei szerint a felnőtt magyar lakosság 84%-a utasítja el azt az állítást, hogy aki ellenzi a bevándorlók befogadását, az rasszista lenne. A megkérdezettek mindössze 13%-a ért ezzel egyet.

A részletes kutatás megtekinthető a 888.hu-n!

Kapcsolódó Cikkek

  • A családok kiemelt helyet kapnak a következő négy évben

    A családok kiemelt helyet kapnak a következő négy évben

    A családok kiemelt helyet kapnak a következő időszak nemzetpolitikájában, a negatív demográfiai folyamatokat meg kell fordítani – hangsúlyozta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár telefonon az MTI-nek szombaton Szarajevóból, ahol a Kommunikációs hídépítés a volt Jugoszlávia országainak magyar közösségei között című konferencián szólalt fel.