2017. december 15., péntek
Valér

Sport

Rooney megdöntheti Bobby Charlton rekordját

Wayne Rooney megdöntheti Bobby Charlton 45 éve fennálló rekordját, s az első lehet, aki 50 gólt szerez az angol labdarúgó-válogatott színeiben, amennyiben betalál a csapat soron következő két Európa-bajnoki selejtezőjén, San Marino és Svájc ellen.

Charlton 106 válogatottbeli találkozóján 49-szer volt eredményes, s ezzel 1970 májusa óta szigetországi csúcstartó. Rooney jelenleg 105 meccsnél, illetve 48 találatnál jár, és szombaton, San Marino ellen tökéletes lehetősége nyílik arra, hogy tovább gyarapítsa góljai számát.

A Manchester United 29 éves csatára az angolok legutóbbi öt selejtezőjén betalált az ellenfelek kapujába, s Anglia utóbbi 12 meccsén összesen kilencszer volt eredményes.

Anglia százszázalékos teljesítménnyel vezeti a csoportját, s akár már kedden, a Svájciak elleni összecsapáson biztossá teheti Eb-részvételét.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rövidpályás úszó Eb: Hosszú a világcsúcs közelében

    Rövidpályás úszó Eb: Hosszú a világcsúcs közelében

    Hosszú Katinka nagyszerű teljesítménnyel, saját világcsúcsától kevesebb mint három tizeddel elmaradva nyerte meg a 100 méter vegyes előfutamait és jutott be az elődöntőbe a koppenhágai rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki délelőtti programjában.

  • Koriközpont épül Budapest szívében

    Koriközpont épül Budapest szívében

    Nem oly régen még az volt a terv, hogy olimpiára is alkalmas velodrome-ot építenek a Millenáris kerékpárpályára. A tervekből azonban nem lett semmi, és már-már, kis túlzással, elrohad a magyar sport bölcsőjeként ismert ikonikus pálya, ám most kiderült, 43 milliárdos beruházással oda épül a Nemzeti Korcsolyázó Központ.