EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 23., vasárnap
Gyöngyi

Aktuális

Sokba fájt a magyar–román a rendőrségnek

Egy-két pofonnal indult, aztán valóságos pusztításba torkollott a Románia elleni labdarúgó-mérkőzés körítéseként „megrendezett” szurkolói rendbontás. A leltár elkészült: nem csak a belvárosban és a Planetárium épületén, a rendőrség költségvetésében is súlyos nyomokat hagyott a balhé.

Magyarország, Románia, szurkolók, rendbontás, drukkerek (Fotó: MTI)

Nem túl hálás közönség (Fotó: MTI)

A rendőrségnek 223 millió forintjába került a szeptember 4-i Magyarország–Románia futballmérkőzés – közölte a Lokál érdeklődésére az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). Ebből 167 millió forintot a mérkőzés konkrét biztosítása emésztett fel, amelynek jelentős részét a személyi juttatások és az ehhez kapcsolódó adók és járulékok tették ki. Arra a kérdésre, hogy összesen hány rendőr teljesített szolgálatot a sporteseménnyel összefüggésben, a rendőrség biztonságkockázati okokból nem kívánt válaszolni, csupán annyit közöltek, hogy a „szükséges erőkkel” vonultak fel. Így nem derült ki, hogy egy főre lebontva mekkora költséget jelentett a rendkívüli vezénylés.

Az viszont igen, hogy a rendőrökre támadó kemény mag mekkora kárt okozott: az előzetes becslések szerint a rongálás értéke elérte az 56 millió forintot. Az ORFK lapunkat ennek kapcsán arról is tájékoztatta, hogy ezen összeg magában foglalja a rendőrségi gépjárművekben (22 darab) okozott sérülések, az informatikai és az egyéb rendészettechnikai eszközök hibáinak, valamint a ruházati felszereléseknek a javítását.

Mint ismert, a két héttel ezelőtti válogatott meccs apropóján csütörtök és péntek éjjel is összecsaptak a szurkolók a rendfenntartó erőkkel, előbb a belvárosban, később pedig a mérkőzés helyszínének közelében randalíroztak. Az atrocitások során 23 rendőr sérült meg és közel hetven személyt állítottak elő. Közülük öt esetében börtönbüntetést szabott ki az első fokon eljáró bíróság.

Kapcsolódó Cikkek

  • 20 fok körüli meleg is lehet a héten!

    20 fok körüli meleg is lehet a héten!

    A következő napokban általában borús, felhős lesz az ég, néhol esőre is készülni kell, de enyhe lesz az időjárás, több helyen 20 Celsius-fok körül alakulhatnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

  • 1956-os villamosok közlekednek Budapesten

    1956-os villamosok közlekednek Budapesten

    Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára emlékezve két különjárati, három kocsis, Ganz UV korhű villamost állít forgalomba a fővárosban október 22.