EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 22., szombat
Előd

Külföld

Szerbia rendőri erősítést küld a magyar határhoz

Sid, 2015. szeptember 16.
Horvát rendőrségi autók, amelyek migránsokat visznek a határ horvát oldalán, a szerbiai Sid és a horvátországi Tovarnik települések között 2015. szeptember 16-án.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Rendőri erősítést küld Belgrád a magyar határhoz, hogy távolabb tereljék a migránsokat a határkerítéstől – közölte Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter szerdán.

A szerb rendőröket azért vezényelték a határra, hogy megakadályozzák a migránsok támadásait a magyar rendőrök ellen, és “humánus, tiszteletteljes módon” elválasszák őket a kerítéstől és a magyar rendőrségtől – tudatta Stefanovic közleményében.

Szerda délután a régi horgos-röszkei határátkelőhely egyik pontját áttörte az ott feltorlódott menekültek egy csoportja, a helyszínen szolgálatot teljesítő magyar rendőrök könnygázt és vízágyút vetettek be, hogy visszaszorítsák őket.

Az MTI tudósítójának helyszíni tapasztalata szerint a határ szerb oldalán a szerb rendőrök tétlenül nézték az eseményeket, nem avatkoztak közbe. A határra több mentőautó érkezett, hogy az összetűzés esetleges sérültjeit ellássa.

Kapcsolódó Cikkek

  • Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Donald Trump egy pénteki kampányrendezvényen ismét ellenfelét, Hillary Clintont támadta, s azt hangoztatta: ha győz az elnökválasztáson, sok lehetősége lesz, hogy “utánanézzen Clintonnak”.

  • Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Megsemmisült az ExoMars orosz-európai űrexpedíció TGO űrszondájának Schiaparelli elnevezésű leszállóegysége, miután a Marsra történő leszállás folyamata során 2-4 kilométeres magasságból nekicsapódott a vörös bolygó felszínének – közölte az Európai Űrügynökség (ESA) egy NASA-műhold által készített felvételekre hivatkozva.