EUR: 309,49 Ft
CHF: 285,53 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Külföld

Szombaton 13 ezer migráns érkezett Ausztriába

Rábakeresztúr (Heiligenkreuz), 2015. szeptember 19.
Tülekedés az illegális bevándorlók között a magyar-osztrák határnál, Rábakeresztúr (Heiligenkreuz) határában 2015. szeptember 19-én. A migánsok között akkor alakult ki tülekedés, amikor megérkezett az őket továbbszállító autóbusz. Az éjjel több ezer illegális bevándorló gyűlt össze az ausztriai Rábakeresztúron, ahová a közeli Szentgotthárdról érkeztek.
MTI Fotó: Varga György

Tizenkét-tizenháromezer migráns érkezett szombaton Magyarország felől Ausztriába az osztrák vöröskereszt becslése szerint. A rendőrség – amely még napközben úgy ítélte meg: mintegy 10 ezren érkeznek szombaton – nem erősítette meg ezt az információt.

Gerry Foitik, a vöröskereszt vezetője az APA osztrák hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy a szombaton érkezettek közül kétezren már tovább is mentek Németországba a zöldhatáron át, a többiek különböző ausztriai fogadóközpontokban töltik az éjszakát.

Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter közölte szombaton, hogy Ausztria tartja magát a dublini egyezményhez, és minden migráns esetében megindítja az eljárást az illető Horvátországba vagy Szlovéniába való visszaküldése céljából. “Senki nem tudja nekem elmagyarázni, hogy Horvátországban és Szlovéniában miért nem nyújtanak be menedékkérelmet, ezek az országok miért ne lennének biztonságosak” – mondta.

Kapcsolódó Cikkek