2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb XV.kerület

Sztárok jártak a gyermekotthonban

csoportkep_rajzokkal

A csapat és a zsűri

Gyermekotthonba látogatott Farkasházi Réka és Varga Győző, hogy mosolyt csaljanak a pestújhelyi kis lakók arcára. A színésznő és az Irigy Hónaljmirigy oszlopos tagja rajzversenyt hirdetett: a gyerekek azt a feladatot kapták, hogy képzeljék el és alkossák meg Aloe Verácskát.

Színes ceruzák, mosolygó arcok, ötletes alkotások – a kicsik kézügyességüket és képzelőerejüket is megmutatták: egyesek királylányként, mások tündérként, megint mások pedig egy szerethető mackóként ábrázolták a gyomorpanaszokat gyógyító Aloe Verácskát.


farkashazi_reka_rajzol

Farkasházi Réka is lerajzolta a gyerekeknek, ő milyennek képzeli Aloe Verácskát

Farkasházi Réka anyukaként és gyerekdalok előadójaként is fontosnak tartja a kicsik kreativitásának fejlesztését.

– A kreativitás mindenkiben más mértékben van jelen, ezért nagyon nehéz volt a zsűrizés. Az alkotások készítése közben is figyeltük a gyerekeket, mennyire merültek el a feladatban és kinek mekkora élményt jelentett – árulta el a zsűrielnök szerepét betöltő színésznő. – Bence fiamnak is volt egy nagyon jól rajzoló korszaka, a lányom pedig a nagymamája kézügyességét örökölte. Anyósom festőművész, sokat rajzolnak, festenek, agyagoznak, nemezelnek együtt – tette hozzá Farkasházi Réka.


Varga Győző még ötleteket is adott.

– Én valódi szuperhősként képzeltem el Aloe Verácskát, aki bármivé képes átalakulni. A figura megrajzolását a gyerekekre bíztam, mert nekik sokkal jobb kézügyességük van, ráadásul hihetetlenül lelkesek voltak. Én csak az orrom elé helyezett tárgyakat tudom lerajzolni, leginkább a kopírozásban jeleskedem – mondta el az Irigy Hónaljmirigy tagja, aki rajzolás közben viccekkel szórakoztatta a gyerekeket.

varga_gyozo_gyerekek

Varga Győző ötleteket adott és vicceket mesélt

Farkasházi Réka és Varga Győző közösen értékelte az elkészült rajzokat, a legügyesebbeket pedig értékes ajándékokkal jutalmazták. A rajzverseny végén a gyerekek boldogan fotózkodtak a hírességekkel, a legtöbben még autogramot is kértek füzetükbe vagy rajzaikra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.