2018. május 27., vasárnap
Hella

Egyéb III.kerület

Támogatásokról is döntött a testület

Hatvannál is több napirendi pontról döntöttek a képviselők a múlt csütörtöki, első őszi ülésnapon. Az óbudai önkormányzati testület ennek értelmében újratárgyalja az útépítési és közművesítési hozzájárulásról szóló rendeletet, de jóváhagyták például a törökországi Isztambul Avcilar önkormányzatával aláírt együttműködési szándéknyilatkozatot is. A megállapodás a tervek szerint a kultúra, a sport, az egészségügy témakörét és az üzleti, vállalkozói területeket érinti.

közgyűlés, testület, Óbuda, ősz (Fotó: Óbuda.hu)

Hatvannál több napirendi pontot tárgyaltak meg

Megüresedett vezető tisztségek megpályáztatásához is zöld utat adtak a képviselők. Ennek megfelelően lehet jelentkezni a Költségvetési Szerveket Kiszolgáló Intézmény jövő januártól megüresedő igazgatói munkakörére, a Szent Margit Rendelőintézet Nonprofit Kft. ügyvezetői pozíciójára vagy az Óbudai Egyesített Bölcsődék intézményvezetői beosztására is.


Jó hír, hogy a kerület továbbra is támogatja a nemzetközi számítógép-kezelői jogosítvány (ECDL) megszerzésének programját, ezért ismételten magára vállalja az ebben részt vevő óbudai diákok regisztrációs díját. A 2015/2016-os tanévben az informatikai képzésre vágyó nyugdíjasok is jogosultak erre a kedvezményre.

Kapcsolódó Cikkek