2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb III.kerület

Támogatásokról is döntött a testület

Hatvannál is több napirendi pontról döntöttek a képviselők a múlt csütörtöki, első őszi ülésnapon. Az óbudai önkormányzati testület ennek értelmében újratárgyalja az útépítési és közművesítési hozzájárulásról szóló rendeletet, de jóváhagyták például a törökországi Isztambul Avcilar önkormányzatával aláírt együttműködési szándéknyilatkozatot is. A megállapodás a tervek szerint a kultúra, a sport, az egészségügy témakörét és az üzleti, vállalkozói területeket érinti.

közgyűlés, testület, Óbuda, ősz (Fotó: Óbuda.hu)

Hatvannál több napirendi pontot tárgyaltak meg

Megüresedett vezető tisztségek megpályáztatásához is zöld utat adtak a képviselők. Ennek megfelelően lehet jelentkezni a Költségvetési Szerveket Kiszolgáló Intézmény jövő januártól megüresedő igazgatói munkakörére, a Szent Margit Rendelőintézet Nonprofit Kft. ügyvezetői pozíciójára vagy az Óbudai Egyesített Bölcsődék intézményvezetői beosztására is.


Jó hír, hogy a kerület továbbra is támogatja a nemzetközi számítógép-kezelői jogosítvány (ECDL) megszerzésének programját, ezért ismételten magára vállalja az ebben részt vevő óbudai diákok regisztrációs díját. A 2015/2016-os tanévben az informatikai képzésre vágyó nyugdíjasok is jogosultak erre a kedvezményre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.