2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb IV.kerület V.kerület VI.kerület VII.kerület VIII.kerület IX.kerület

Térkép az akadálymentes Budapestről

Budapest, 2006. december 4. Egy kerekesszékes mozgáskorlátozott a budapesti Szépművészeti Múzeum 40 millió forintos állami támogatásból létrehozott, akadálymentes liftjében. A múzeumban mintegy kétszáz mozgáskorlátozott látogatót fogadtak, akik a Van Gogh-kiállítást tekintették meg. MTI Fotó: Kollányi Péter


MTI Fotó: Kollányi Péter

Elkészült Budapest akadálymentes mobil turistatérképe. Bodó Péter, az alkalmazás fejlesztője elmondta: a kerekes székkel közlekedők mozgását könnyíti meg az alkalmazás, amely az egyes helyek akadálymentességét mutatja be színsémákkal, az oda vezető utakkal, járdákkal, gyalogátkelőkkel együtt. A fejlesztés azért számít világújdonságnak, mert ez az első, ahol az automatikusan mérhető adatok rögzítésével együtt a térkép is bővül.

Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója hangsúlyozta, hogy a fejlesztés hozzájárulhat az akadálymentes turizmus élénkítéséhez is. 

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.