2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb XIX.kerület

Új fényben tündököl a Gábor Áron

Lecserélték a Gábor Áron Általános Iskola teljes fénycsőarmatúráját. A munkálatok végeztével a teljesítmény ötven százalékkal nőtt, valamint ugyanekkora mértékben csökkent a fogyasztás. Az armatúracsere annak a világításkorszerűsítési programnak a része, amelynek keretében megújul a kerületi iskolák tornatermeinek világítása. A mostani, mintegy hárommillió forintos beruházás során az elavult, kevés fényt adó világítótesteket a tantermekben, a tornateremben, az ebédlőben és a folyosókon új, korszerű tükrös, rácsos szerkezetekre cserélték.

(fotó: kispest.hu)

(fotó: kispest.hu)

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.