EUR: 307,99 Ft
CHF: 284,56 Ft
2016. október 24., hétfő
Salamon

Extra

Újabb díszdoktori címétől fosztották meg Bill Cosby-t

Bill Cosby

Az amerikai Brown Egyetem is megfosztotta díszdoktori címétől a szexuális erőszakkal vádolt Bill Cosbyt: kevesebb mint egy hét alatt ez a harmadik felsőoktatási intézmény, amely elhatárolódik az amerikai komikustól.

A Rhode Island-i Providence-ben működő egyetem igazgatója, Christina H. Paxson szerint az intézmény vezetősége múlt pénteken döntött az 1985-ben Cosbynak adományozott díszdoktori cím visszavonásáról.

A New York-i Fordham Egyetem és a wisconsini Marquette Egyetem múlt csütörtökön fosztották meg a színészt tiszteletbeli diplomáitól.

Paxon szerint a komikus annak idején olyan értékek képviseletéért kapta az elismerést, mint “a becsület, a tisztességes viselkedés, a családszeretet és az emberek iránti tisztelet”.

Az igazgató szerint Cosby elismerte, hogy a “Brown által képviselt értékekkel” ellentétes módon viselkedett nőkkel. Mint hozzátette, a komikus bevallottan házasságon kívüli viszonyt folytatott számos nővel, akik közül néhányan most szexuális erőszakkal vádolják.

A most 78 éves Cosby ellen hivatalosan sohasem emeltek vádat.

Kapcsolódó Cikkek

 • 85 ezer fontért kelt el a Titanic szekrénykulcsa

  85 ezer fontért kelt el a Titanic szekrénykulcsa

  Egy szombati árverésen 85 ezer fontért (30 millió forintért) talált gazdára az 1912-ben elsüllyedt luxus óceánjáró, a Titanic egy rozsdás szekrénykulcsa a hozzá való réz bilétával együtt.

 • Sarka Kata: Csalódtam Petiben!

  Sarka Kata: Csalódtam Petiben!

  Sarka Kata óriásit csalódott férjében, Hajdú Péterben, akiben nem találta meg a hozzá illő társat, és aki szerinte olyan, mint az időjárás: az egyik napon még felé, a másik napon már másik nő felé nyit.

 • Brad Pitt nem válaszol Angelina Jolie-nak

  Brad Pitt nem válaszol Angelina Jolie-nak

  Brad Pitt nem válaszolt felesége, Angelina Jolie válókeresetére, az 52 éves színész ugyanis nem bírósági úton akar megállapodást elérni hat gyermekük felügyeleti jogáról.