2017. december 11., hétfő
Árpád, Árpádina

Belföld

Újabb elképesztő teóriák Gyurcsánytól

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint kedden Röszkénél előre megfontolt szándékkal, brutális módon, tervezetten, “minden bizonnyal a miniszterelnök” utasítására a rendőrök támadtak rá a békés menekültekre, nem pedig fordítva.

Mielőtt tovább folytatnánk azzal, miket mondott Gyurcsány Ferenc pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján, vessünk egy pillantást a Blikk videójára, mely a keddi események kezdetét vágatlanul mutatta be:


Gyurcsány Ferenc az előadásán úgy fogalmazott: Orbán Viktor miniszterelnök “tudatosan megszervezte a menekültek elleni támadást”. Gyurcsány szerint a röszkei határra “boldog és ünneplő tömeg” érkezett, melyet “minden előzetes figyelmeztetés nélkül támadtak meg”.

Bár a DK elnöke konkrét bizonyítékokat ígért a sajtótájékoztató előtt, de semmilyen eddig nem látott felvételt nem tudott bemutatni. A bizonyítékként levetített képsorokon – az Al Jazeera tévécsatorna és a Kettős Mérce blog egy-egy felvételei – semmilyen, az általa megfogalmazott vádakra utaló képek nem voltak láthatók.

A kormány által bemutatott felvételek – mondta – azt követően készültek, hogy a rendőrök visszaszorították a menekülteket a senki földjére, újra bezárják a kapukat és “pár tucat fiatalember” elfogadhatatlan módon erőszakos cselekményeket követ el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lenyúlta a taxis a 380 éves hegedűt

  Lenyúlta a taxis a 380 éves hegedűt

  Egy norvég férfi tett feljelentést, miután egy budapesti taxis meglépett a több száz éves hegedűjével. A zenész az egyenruhásoknak elmondta, hogy szó sincs arról, hogy otthagyta volna az értékes hangszert, ugyanis arra kérte a sofőrt, hogy várja meg, míg elintéz valamit.

 • 30 százalékkal nőhetnek a bérek

  30 százalékkal nőhetnek a bérek

  Vajon mi lehet a jelenlegi magyar gazdaságpolitika sikerének kulcsa? Miben működik másként az Orbán-kormány, mint elődei. György László: Egyensúlyteremtés – A gazdaságpolitika missziója című legújabb kötete ezekre az érdekes kérdésekre is választ ad.

 • Soros kottájából játszik az LMP

  Soros kottájából játszik az LMP

  A Lehet Más a Politika a korábbinál sokkal vehemensebben, agresszívabban támadja a Fidesz-kormányt, miközben Soros György bevándorláspárti tőzsdespekuláns hazai tevékenységének kommentálásától tartózkodnak – írja az origo.