2018. május 25., péntek
Orbán

Aktuális

Vásároljon állami vagyont az interneten

Elektronikus árverési portált indított el a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV). Az e-licit-portál az e-arveres.mnv.hu címen érhető el, az itt futó aukciókon pedig ügyfélkapus regisztrációt követően lehet részt venni. A honlapon kizárólag a magyar állam tulajdonában lévő, azonban a központi feladatok ellátásához nem szükséges vagyontárgyakért lehet majd versenyt futni. Ennek kapcsán az ígérik, hogy a közös vagyonelemek értékesítése átláthatóbbá, gyorsabbá és nem utolsósorban eredményesebbé válik.

MNV, e-licit, portál, árverés, Fónagy, Halasi

Fónagy János államtitkár (balra) és Halasi Tibor igazgatósági elnök

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a projekt kapcsán azt hangsúlyozta, hogy a kezdeményezéssel egy valóban költséghatékony rendszert sikerült létrehozni. – Emellett az a kormányzati cél is megvalósult, hogy az állami vagyon akár nagy tételben is rugalmasan kerülhessen értékesítésre – mondta.


Halasi Tibor, az MNV igazgatóságának elnöke már azt emelte ki, hogy az e-licit-felület a XXI. század elvárásainak megfelelő technológiát alkalmaz, ezért minden eddigi megoldásnál jobb. – Sőt, a konkrét árveréseken való versenyt is erősíti, hiszen az ilyen módon futó felhívások a potenciális érdeklődők szélesebb köréhez juthatnak el – fogalmazott.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezért nem lesz csúcstalálkozó!

    Ezért nem lesz csúcstalálkozó!

    A Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető közötti csúcstalálkozó terve azért omlott össze, mert Kína kihátrált mögüle – állította csütörtök este egy televíziós interjúban James Stavridis az Egyesült Államok haditengerészetének nyugalmazott admirálisa.

  • Pénzzel tömött táskákat találtak a volt kormányfő gyerekeinél

    Pénzzel tömött táskákat találtak a volt kormányfő gyerekeinél

    Több mint 28 millió dollár (mintegy 7,3 milliárd forint) értékű készpénzt foglalt le a malajziai rendőrség három Kuala Lumpur-i lakásban, amelyek közül kettőben a korrupcióval vádolt Najib Razak volt miniszterelnök gyerekei laknak – közölték a hatóságok pénteken.