EUR: 308,49 Ft
CHF: 284,87 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Egyéb

Vigyünk színt a szendvicsbe!

Az anyukák sokszor törik a fejüket, amikor kirándulásra vagy egy sima iskolai hétköznapra csomagolnak tízórait csemetéjüknek, milyen szendvicset készítsenek. Hogyan legyen ízletes és egészséges? Íme egy kis segítség!

Először is, válasszuk meg gondosan a pékárut. Lehetőleg korpás vagy teljes kiőrlésű kenyérből, zsemléből, kifliből készüljön a szendvics. A „kenőanyag” vaj vagy margarin helyett lehet padlizsán-, avokádó- vagy csicseriborsókrém, tzatziki vagy peszto is. Ha előző napról maradt bármilyen sült, vágjuk vékony csíkokra a szendvicshez, ha nincs, jöhet a felvágott.

– Az alapanyagok esetében fontos a jó minőség, így az is, hogy allergénmentesek legyenek, ne tartalmazzanak laktózt, szóját, illetve glutént – hívta fel a figyelmet a Lokál kérdésére Maczelka Márk, a Spar Magyarország kommunikációs vezetője. – A vásárlók által legkeresettebbek az olyan hagyományos felvágottak, mint a párizsi, olasz vagy zala, de népszerű a füstölt-főtt tarja, a prágai sonka és a nyári turista is. Ezek a saját márkás termékeink – mint a Regnum, a Spar és az S-Budge – között is megtalálhatók, köszönhetően annak, hogy a kereskedelmi lánc saját húsüzemmel is rendelkezik.

Ne felejtsük ki a vékony szelet sajtot sem, majd jöhet a sok-sok zöldség. Néhány vékony szelet kaliforniai paprika, csíkokra vágott répa, uborka, cukkini, mangó vagy ruccola látványra is ízre is feldobja a harapnivalót, ráadásul vitaminban és antioxidánsban gazdaggá teszi. Ha így engedjük el csemeténket, biztosak lehetünk benne, hogy egészséges és tápláló útravalót kapott.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.