EUR: 308,44 Ft
CHF: 284,99 Ft
2016. október 24., hétfő
Salamon

Külföld

Zavargások egy horvát befogadótábornál

Apáti, 2015. szeptember 22.
Szerbiából érkezett illegális bevándorlók dulakodnak egy befogadóállomás bejáratánál a horvátországi Apátiban (Opatovac) 2015. szeptember 22-én. (MTI/EPA/Antonio Bat)

Zavargások törtek ki kedd délután Horvátországban az opatovaci befogadótábornál – jelentette a helyszínről az M1 aktuális csatorna tudósítója.

A tudósítás szerint kedd délután “kitört a tömeg” a táborból, s megrohamozták az ott lévő buszokat. Bejelentkezésekor épp egy ájult embert emeltek ki a tömegből. Az M1 munkatársa látott a buszokhoz siető a gyermeküket magukhoz szorító nőket, de felnőtt férfiak is dulakodva igyekeztek feljutni a buszokra.

Nagyon durvák voltak velük a rendőrök – hangzott el a tudósításban.

Kitért arra is, hogy horvát sajtóhírek szerint már 6800 embert vittek el Magyarország felé. A hatóságok kedd délután is azzal próbálták csendesíteni az embereket a horvát tábornál, hogy hamarosan tíz autóbusz érkezik értük, de a bevándorlók ezt nem nagyon hitték el.

A tudósító úgy fogalmazott: “a tábor bejáratánál elszabadult a pokol”. A probléma az lehet, hogy a helyszínen nincs elég kapacitásuk, hogy regisztrálják az embereket – hangzott el.

A területre további több mint kétezer érkezhet Macedónia felől Szerbián keresztül.

Kapcsolódó Cikkek