EUR: 308,23 Ft
CHF: 285,24 Ft
2016. október 24., hétfő
Salamon

Külföld

A CDU és a CSU közösen lép fel a tranzitzónák kialakításáért

München, 2013. szeptember 15.
Horst Seehofer bajor tartományi miniszterelnök, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke és neje, Karin Seehofer ünnepel Münchenben 2013. szeptember 15-én, miután a szavazóhelyiségből távozó választók nyilatkozatai alapján végzett felmérés szerint a CSU abszolút többséget szerzett a tartományi parlamenti választásokon.  (MTI/EPA/Marc Müller)

Németországban a konzervatív CDU és bajor testvérpártja, a CSU megegyezett abban, hogy közösen fellépnek a tranzitzónák kialakításáért – mondta hétfőn Münchenben Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a CSU elnöke.

Pártjának elnökségi ülése előtt tett nyilatkozatában Seehofer hangsúlyozta, hogy még a héten részletes tervek készülnek a határ térségében kijelölendő övezetekről, amelyekben a menedékjogi kérelem benyújtásának szándékával Németországba érkező embereknek meg kell várniuk, hogy a hatóságok eldöntsék, jogosultak-e ilyen kérelem benyújtására.

Arra a kérdésre, hogy miként lehet megnyerni a CDU/CSU pártszövetséggel szövetségi szinten kormányzó szociáldemokrata pártot (SPD), Seehofer azt mondta: “majd meglátjuk”.

Az SPD fenntartásokkal viszonyul a tranzitzónákról szóló elképzeléshez.

Peter Altmaier kancelláriaminiszter, a kormány menekültügyi koordinátora hétfőn Berlinben azt mondta, hogy a következő hétig döntenek az ügyben.

Kapcsolódó Cikkek