EUR: 318,23 Ft
CHF: 271,02 Ft
2018. május 21., hétfő
Konstantin

Tech

A Facebook a világűrből viszi a netet Afrikába

Műholdat tervez a világűrbe felbocsátani a Facebook Inc. közösségioldal-szolgáltató azzal a céllal, hogy mobilinternet-hozzáférést juttasson el Fekete-Afrika területire – jelentette be Mark Zuckerberg, a közösségi oldal alapítója amerikai idő szerint hétfőn.

A Facebook a francia Eutelsat Communications műholdas szolgáltató közreműködésével bővítené ki a Szubszaharai Afrikára elsősorban a mobilinternet-kapcsolatot. Az AMOS-6 nevű műholdat már építik, és a tervek szerint 2016-ban bocsátanák fel a világűrbe – közölte a két cég.


A mindentől messze eső területeken élő emberek elérése gyakran nehéz a hagyományos hálózati kapcsolatok hatékonyatlansága miatt, ezért “új technológiákat kell feltalálnunk” – írta Zuckerberg egy Facebook bejegyzésében.

A műhold a Facebook Internet.org nevű, a világ számos tájára az internet-hozzáférés eljuttatását célul kitűző projektjének keretében készül.

Az internetkapcsolattal rendelkező emberek számának növekedése az utóbbi időben lassult, a világ teljes lakossága felének pedig továbbra sincs hozzáférése a világhálóhoz – közölte a szélessávú internet világszintű hozzáférését támogató ENSZ-bizottság (Broadband Commission for Digital Development) a múlt hónapban.

A világ legismertebb közösségi oldalának közel húsz millió felhasználója van a két fő afrikai piacán, Kenyában és Nigériában. A Facebook statisztikái szerint a felhasználók többsége leggyakrabban a mobileszközeit használja profiljai eléréséhez.

A Facebook júniusban nyitotta meg első afrikai irodáját a dél-afrikai Johannesburgban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Milliárdokra büntetné a brit kormány a Facebookot is

    Milliárdokra büntetné a brit kormány a Facebookot is

    Több milliárd fontig terjedő pénzbüntetésekkel sújtaná a brit kormány azokat a globális közösségi médiaportálokat, amelyek nem akadályozzák meg illegális – például zaklató, fenyegető, vagy terrorcselekményre buzdító – tartalmak megjelenítését felületeiken.

  • Mark Zuckerberg találkozni fog az Európai Parlament vezetőivel

    Mark Zuckerberg találkozni fog az Európai Parlament vezetőivel

    Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója elfogadta a meghívást és hamarosan találkozni fog az Európai Parlament (EP) több vezetőjével, hogy magyarázatot adjon a cég körül nemrégiben kirobbant botrányra – jelentette be szerdán Antonio Tajani, az uniós képviselőtestület elnöke.