2018. május 25., péntek
Orbán

Külföld

A grizzly szájába dugta karját a vadász

Bedugta a karját a rátámadó grizzly medve szájába egy szarvasvadász, hogy öklendezést előidézve megrémissze és elijessze az állatot.

A 26 éves Chase Dellwo íjpuskával vadászott testvérével Choteau város környékén a montanai hegyekben szombaton, amikor egy szarvascsordát űzve szembetalálta magát egy hím grizzlyvel – adta hírül a Great Falls Tribune helyi lap.


Egy méterre volt a 180 kilogrammos állattól, amikor meglátta őt. Az állat aludt, és nem vette észre a vadászt, nyilván azért, mert a térség havas volt, esett az eső és nagyon erős szél tombolt – mondta Dellwo.

A vadász elkezdett hátrálni, ám a medve felébredt, rátámadt, ledöntve őt a lábáról és beleharapott a fejébe.


“Elengedett, de még mind rajtam volt, olyan hangosan üvöltött, amit még soha nem hallottam” – idézte fel Dellwo.

A medve megmarta a lábát, elkapta őt újra és a levegőbe repítette. Amikor újra támadott, a vadásznak eszébe ötlött egy korábbi történet, amelyet egy újságban olvasott.

“Emlékszem egy cikkre, a nagymamám adta a kezembe nagyon régen. Arról szólt, hogy a nagytestű állatoknak nagyon rossz a természetes reflexük az öklendezésre. Ezért jobb karomat ledugtam a torkán” – magyarázta.

Az egykoron olvasott tanács működött, a medve elengedte a férfit és elcsörtetett.

A vadászt testvére vitte kórházba. Összevarrták fejét és ellátták sebeit.

“Szeretném mindenkivel tudatni, hogy nem a medve a hibás. Ő ugyanúgy megijedt, mint én” – hangoztatta Dellwo.

Vadőrök közölték, hogy nem szándékoznak befogni vagy megölni az állatot, mivel az védelemből és nem támadó ösztönből cselekedett. “Ha meg akarta volna ölni a vadászt, megtette volna” – hangsúlyozta Bruce Auchly, a montanai hal és vadvédelmi szolgálat szóvivője.

Kapcsolódó Cikkek