EUR: 307,92 Ft
CHF: 284,51 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Életmód

A jótékony sör

München, 2015. szeptember 19. Megnyílik az őszi müncheni sörfesztivál, az Oktoberfest 2015. szeptember 19-én. A most 182. alkalommal, szeptember 19. és október 4. között megrendezett Oktoberfest a világ legnagyobb sörünnepe. (MTI/EPA/Felix Hörhager)

(MTI/EPA/Felix Hörhager)

Egy kutatás szerint a férfiaknál napi kettő, a nőknél napi egy pohár sör jót tesz az egészségnek. A sör ugyanis növeli a vér HDL-szintjét, amit jó koleszterinnek is neveznek.

− Kedvező hatása van a véredényekre is, csökkenti a vérrögök kialakulásának esélyét, amelyek eltömíthetik az artériákat, ezenkívül segíthet a 2-es típusú diabétesz kialakulásának megelőzésében − állítja R. Curtis Ellison, a bostoni orvosi egyetem prevenciós központjának vezetője.

A sör állítólag fokozza az agyműködést. Azoknál a 65 év felettieknél, akik a kísérlet egy hete alatt 1−6 adag alkoholt fogyasztottak, kisebb volt a demencia kialakulásának esélye, mint azoknál, akik egyáltalán nem vagy sokkal többet ittak.

A szakemberek szerint az újfajta organikus sörök − amelyek nem tartalmaznak szulfitokat, mesterséges tartósítószereket és nagyrészt organikus anyagokból készülnek −, valamint az antioxidánsokat tartalmazó gyümölcsökkel ízesített sörök sokkal egészségesebbek. Mindenesetre sok függ a sör alkoholtartalmától, vitamin- és ásványianyag-tartalmától is. Ennek ellenére azért a sörre ne mint gyógyszerre gondoljunk, és tartsuk be a mértékletesség alapelvét!

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Az óvszer, ami fokozza az élvezetet

    Az óvszer, ami fokozza az élvezetet

    Miközben nap mint nap a legtöbb ember igyekszik a lehető legbiztonságosabbá tenni nemi életét, addig lassan feledésbe merül, hogy az óvszer nem csak a védekezésre, hanem a kifejezetten élvezet fokozására is kiválóan alkalmas lehet.

  • Negyven fölött jobb a szex

    Negyven fölött jobb a szex

    Egy új kutatás szerint negyven fölött kezdődik csak igazán a szexuális élet! Több mint ezer, negyven év feletti nőt kérdeztek szexuális aktivitásáról, annak minőségéről és 90 százalékuk arról számolt be, hogy az orgazmuskészségük nagyobb, mint a húszasa, harmincas éveikben és jobban át tudják adni magukat a gyönyörnek.