2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb XV.kerület

A Keletiig jár majd az újpalotai villamos

villamos

A 7-es buszokhoz képest 5-8 perc időmegtakarítást jelent majd a villamossal való utazás

Tarlós István közölte: az újpalotai villamosvonal 2019-ig elkészül, erre a főváros 26 milliárd forint uniós támogatást kaphat. A beruházás teljes összege ennél 5-7 milliárddal kerülhet többe, a járművek ára nélkül. A Baross tér és Újpalota közötti szakasz 100 milliárd forinttal olcsóbb, mint ha a 4-es metrót hosszabbítanák meg.

A főpolgármester elmondta továbbá, hogy a villamosvonalat a Baross térig építik meg, és az az elképzelés, miszerint a villamosvonalnak az Astoriáig kellene megépülnie, nem valósul meg – adta hírül az ittlakunk.hu. Ez megdrágítaná a beruházást, az Astoriánál nem lenne hely a szükséges villamosforduló kiépítésére, valamint a Baross téri aluljáró teljes födémszerkezetét ki kellene cserélni, mert nem bírja el a villamost.


A prognózisok szerint a 7-es buszokhoz képest 5-8 perc időmegtakarítást jelent majd a villamossal való utazás. A főpolgármester elmondta, hogy a beruházás miatt mintegy negyven, javarészt elhasználódott ingatlant kell lebontani, ezek fele régi szolgáltató létesítmény. Az érintettekkel folynak az egyeztetések.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.