EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 23., vasárnap
Gyöngyi

Program

A pop art mesterművei Budapesten

pop art

Az amerikai és európai pop art vezéralakjai, mások mellett Jasper Johns, Roy Lichtenstein, Claes Oldenburg, Andy Warhol és Mimmo Rotella mellett az irányzat kelet- és közép-európai hatását is bemutatja a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum (Lumú) Ludwig Goes Pop + The East Side Story című, péntektől látható kiállítása.

Az év kiállításaként felvezetett tárlat a nemzetközi Ludwig-gyűjtemény anyagára épülve több mint 200 művet vonultat fel, melyek biztosítási összértéke az 1 milliárd eurót is meghaladja – mondta el a csütörtöki sajtóbemutatón a Lumú igazgatója.

Fabényi Júlia emlékeztetett arra, hogy a pop artra a hatvanas években jelentős részben a német műgyűjtő házaspárnak köszönhetően figyelt fel az amerikai szakma is, a Ludwig Múzeum így egyedülálló gazdagságú anyaggal tudja bemutatni a pop art különböző irányzatait.

Kapcsolódó Cikkek

  • Koncertbarát igazgató

    Flaisz Gergő 2015 nyarán vette át a Keresztúri Dezső VMK és mellette számos művelődési központ, mint például a Városi Hangverseny Terem, ahogy Zegen ismerik, a Zsinagóga, az Apáczai, szóval összesen hat helyszín, intézmény vezetését Zalaegerszegen.

  • Hétvégén startol a Hacktivity

    Hétvégén startol a Hacktivity

    Összesen 27 előadás és hét workshoptéma várja a résztvevőket, de lesz hardverhackelés és lockpicking is az október 21–22-én 13.