EUR: 308,13 Ft
CHF: 284,56 Ft
2016. október 24., hétfő
Salamon

Belföld

A taxisoknak nem lesz jó

Érzi a reptéri utasforgalom növekedését a Főtaxi is – tudtuk meg a cég szóvivőjének a Lokál számára adott válaszaiból. A vállalat üzleti titokként kezeli, hogy teljes utasforgalmában mekkora részt jelentenek a reptérről a város felé irányuló transzferek, mivel azonban a Budapest Airport hivatalos szállítójáról van szó, feltétezhető, hogy a Főtaxi számára igen fontosak a Ferihegyről érkező utasok.

A gyorsforgalmi átépítése az ő munkájukat is könnyebbé teszi, a reptéri vasút viszont elviheti az utasaikat

A gyorsforgalmi átépítése az ő munkájukat is könnyebbé teszi, a reptéri vasút viszont elviheti az utasaikat

Mint ahogy az is, mennyire gyors és hatékony a közlekedés a reptér és a város között. Vízy András szóvivő úgy tájékoztatta a Lokált, hogy úgynevezett saját hibás balesete évek óta nem volt a cégnek, de természetesen őket is érinti, ami az úton történik. Dugó esetén a taxisok az adott szituáció figyelembevételével kerülőutakat választanak. Érdekelt bennünket, mi lesz a pörgő taxiórával, ha baleset miatt kell vesztegelnie a taxinak. Erre a következő választ kaptuk, hogy „ilyen esetben a főtaxisok a »felhasználóbarát« megoldást alkalmazzák”.

A gyorsforgalmi fejlesztése tehát megkönnyítheti a taxisok és a taxival utazók helyzetét is. De vajon veszít-e a Főtaxi azon, ha az új gyorsforgalmi út mellett gyors és kényelmes vasúti kapcsolat is létrejön a 2-es terminál és a belváros között? „Ez természetesen befolyásolni fogja az utasforgalom és a fuvarszám alakulását” – felelte kérdésünkre a szóvivő.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jön a legolcsóbb internetcsomag

    Jön a legolcsóbb internetcsomag

    Minden magyarországi szolgáltató kínálatában elérhető lesz 2017. január 1-jétől a Digitális Jólét Alapcsomag – írta a hétfői Világgazdaság a Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos által vezetett Digitális Jólét Program titkárságának tájékoztatására hivatkozva.

  • Lesz tavasz! 20 fokos meleg lesz a héten!

    Lesz tavasz! 20 fokos meleg lesz a héten!

    A következő napokban általában borús, felhős lesz az ég, néhol esőre is készülni kell, de enyhe lesz az időjárás, több helyen 20 Celsius-fok körül alakulhatnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.