2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb XIII.kerület

A Vígszínház művészét is jelölték a Prima Primissima-díjra

Bejelentették a Prima Primissima-díj 2015-ös jelöltjeit. A magyar színház- és filmművészet kategóriában a Vígszínház színművésze, Börcsök Enikő is verseng majd a díjért Máté Gábor színművész, rendező és Sándor Pál rendező mellett.

Budapest, 2015. szeptember 4. Börcsök Enikő (b) Varga Veronika és Wunderlich József a sötét ruhás fiú (j) szerepében Fejes Endre és Presser Gábor Jó estét nyár, jó estét szerelem című darabjának próbáján a Pesti Színházban 2015. szeptember 4-én. A darabot szeptember 5-én mutatják be Szász János rendezésében. MTI Fotó: Kallos Bea

Börcsök Enikő, Varga Veronika szerepében Fejes Endre és Presser Gábor Jó estét nyár, jó estét szerelem című darabjában (Fotó: MTI/ Kallos Bea)

Börcsök Enikő a Színház- és Filmművészeti Főiskola  elvégzése után 1991-ben Kaposvárra szerződött, 1994 óta pedig a Vígszínház tagja. Az elmúlt időszakban a magyar színjátszás egyik legmeghatározóbb egyéniségévé érett. Ezt bizonyítja a színházi találkozók díjai mellett a Déryné-díj, a Varsányi Irén-emlékgyűrű, az Ajtay Andor-emlékdíj, a Ruttkai Éva-emlékdíj, a Jászai Mari-díj, a Roboz Imre-díj, a Budapest-díj. Börcsök Enikő érdemes művész és örökös tag a Halhatatlanok Társaságában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.

 • Új otthont kaptak az Aligátorok

  Új otthont kaptak az Aligátorok

  Több mint kétmilliárd forintos beruházás eredményeként átadták a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő új sportrészlegét. A 21 méter széles és 33,33 méter hosszú medencéhez 200 fő befogadására alkalmas nézőtér tartozik.