2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb II.kerület

A zenével is az egészségünkért harcol a főorvosnő

Az egészségünkért zenéltek. A Törös Alapítvány a Marczibányi Téri Művelődési Központban tartott jótékonysági koncertet, amelynek bevétele a II. kerület lakosságának minél korszerűbb, hatékonyabb és színvonalasabb egészségügyi ellátását szolgálja.

Az alapítvány életre hívója és a koncert főszervezője, a 2010-ben a II. Kerületért Emlékéremmel kitüntetett dr. Törös Edit, a II. kerületi Önkormányzat Egészségügyi Szolgálatának reumatológus főorvosa köszöntötte a vendégeket, és köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették a koncert létrejöttét. Beszédében a zene gyógyító erejéről szólt, és két jubileumra is felhívta a figyelmet. Idén százéves a Magyar Örökség Díjjal kitüntetett Magyar Védőnői Szolgálat, és 150 éve hunyt el a világhírű magyar orvos, Semmelweis Ignác, ebből az alkalomból a 2015-ös esztendőt az UNESCO Semmelweis-évnek nyilvánította. A főorvos asszony zenészként is bemutatkozott az esten: Debussy Doctor Gradus ad Parnassum című művét és Bach C-dúr Preludiumát adta elő zongorán.


jótékonysági2

Láng Zsolt polgármester és dr. Törös Edit főorvos köszöntötte a jótékonysági est vendégeit

Láng Zsolt beszédében felelevenítette a főorvos által szervezett-rendezett Kapás utcai karácsonyi koncerteket is. A polgármester elismerő szavakkal illette a főorvos asszony fáradhatatlanságát, kifogyhatatlan energiáját, amellyel a jó ügyeket szolgálja. Bejelentette, hogy a II. kerület javaslatára Budapest főváros közgyűlése Törös Editet Budapestért Díjjal tüntette ki.

A Duna Szimfonikus Zenekar hangversenyén két nagyszerű szólista is szerepelt. Járdányi Gergely Liszt-díjas nagybőgőművész és a Junior Prima-díjas zongoraművész, Medgyesi Zsolt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.