2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Program

Aki lenyomta Polanskit − Macbeth

Shakespeare művei örök kiindulási pontok a színház- és filmművészetben, hiszen drámái és vígjátékai mindig kiváló játszóteret biztosítanak a rendezőknek. Justin Kurzel gondolt egy merészet és olyan alapműhöz nyúlt, amivel filmes körökben ritkán próbálkoznak, és eddig csak Roman Polanskinak sikerült hitelesen adaptálni. Eddig! Kunzel ugyanis nemcsak a színész- és a történetvezetés mestere, de megvan az a képessége is, hogy minimális pénzből csontig hatoló vizuális orgiát varázsoljon a vászonra. Persze ez mit sem érne, ha nem korunk két legjobb színésze, Michael Fassbender és Marion Cotillard keltené életre a legendás véreskezű párost. A kritikák alapján igazi modern klasszikussal van dolgunk, ami még hosszú évekig viszonyítási pont lesz a Shakespeare-feldolgozások tengerében.Macbeth

Tudta-e?


Lady Macbeth szerepére eredetileg Natalie Portmant nézték ki a producerek.

Fassbendernek és Cotillardnak annyira bejött a közös munka a rendezővel, hogy jelenleg együtt forgatják az Assasin’s Creed videojáték mozifilmes adaptációját.

A film bemutatóját kevesebb mint egy nap alatt több mint egymillióan látták.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ingyenes sportos vakáció várja a diákokat a fővárosban

  Ingyenes sportos vakáció várja a diákokat a fővárosban

  Ötödik alkalommal rendezi meg Budapest Főváros Önkormányzata az „Iskolakapun kívüli programok” keretében az immár hagyományosnak mondható „Sportos vakáció a városban” elnevezésű eseménysorozatot, amely során a nyári szünidő két és fél hónapja alatt ingyenes mozgásos, művészeti, játékos, vetélkedős és sportprogramokon vehetnék részt az általános és középiskolás fiatalok.

 • Dorian Gray arcképét festették meg diákok

  Dorian Gray arcképét festették meg diákok

  Az Oscar Wilde legendás regénye nyomán készült, Dorian Gray című musicalünkhöz kapcsolódóan a Kisképző (Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium) tanulói nem kisebb feladatra vállalkoztak, minthogy elkészítsék „Dorian Gray arcképét”.

 • A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

  A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

   A főváros nyári, Dunához kapcsolódó kulturális és sportrendezvényeiről: a Szabihídról, Szabad Tér Színház és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 80. évadjáról, a Dunapest Fesztiválról, valamint a Budapest Urban Games – városi sportok fesztiváljáról számoltak be a humán főpolgármester-helyettes mellett a projektgazdák ma a Bálna Budapestben megrendezett sajtótájékoztatón.

 • VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  Magyar fiatalokért kampányol a Dj Duó a Balaton Soundon Szövegértési nehézséggel küzdő magyar gyerekek segítéséért kampányol a Balaton Sound támogatásával a Zamárdiban idén fellépő The Chainsmokers duó.