EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 23., vasárnap
Gyöngyi

Program

Aki lenyomta Polanskit − Macbeth

Shakespeare művei örök kiindulási pontok a színház- és filmművészetben, hiszen drámái és vígjátékai mindig kiváló játszóteret biztosítanak a rendezőknek. Justin Kurzel gondolt egy merészet és olyan alapműhöz nyúlt, amivel filmes körökben ritkán próbálkoznak, és eddig csak Roman Polanskinak sikerült hitelesen adaptálni. Eddig! Kunzel ugyanis nemcsak a színész- és a történetvezetés mestere, de megvan az a képessége is, hogy minimális pénzből csontig hatoló vizuális orgiát varázsoljon a vászonra. Persze ez mit sem érne, ha nem korunk két legjobb színésze, Michael Fassbender és Marion Cotillard keltené életre a legendás véreskezű párost. A kritikák alapján igazi modern klasszikussal van dolgunk, ami még hosszú évekig viszonyítási pont lesz a Shakespeare-feldolgozások tengerében.Macbeth

Tudta-e?

Lady Macbeth szerepére eredetileg Natalie Portmant nézték ki a producerek.

Fassbendernek és Cotillardnak annyira bejött a közös munka a rendezővel, hogy jelenleg együtt forgatják az Assasin’s Creed videojáték mozifilmes adaptációját.

A film bemutatóját kevesebb mint egy nap alatt több mint egymillióan látták.

Kapcsolódó Cikkek

  • Koncertbarát igazgató

    Flaisz Gergő 2015 nyarán vette át a Keresztúri Dezső VMK és mellette számos művelődési központ, mint például a Városi Hangverseny Terem, ahogy Zegen ismerik, a Zsinagóga, az Apáczai, szóval összesen hat helyszín, intézmény vezetését Zalaegerszegen.

  • Hétvégén startol a Hacktivity

    Hétvégén startol a Hacktivity

    Összesen 27 előadás és hét workshoptéma várja a résztvevőket, de lesz hardverhackelés és lockpicking is az október 21–22-én 13.