2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb XIII.kerület

Bárki beleszólhat a közparkok felújításába

tájékoztató tábla

Több kerületi közpark mellett találkozhatnak ilyen információs táblával (Fotó: Fehér György)

A kerületben folyamatosan újítják fel a közparkokat – mindezt úgy, hogy a lakosokat is megkérdezik, mit szeretnének, hogyan nézzen ki a lakókörnyezetük.

A kerületi fenntartásban lévő közparkok, közkertek és egyéb zöldterületek kiterjedése több mind 800 ezer négyzetmétert tesz ki, ebből 410 ezer a lakótelepek között, illetve mellett terül el. Az önkormányzat igyekszik ezeket a területeket felújítani. A cél a közparkok, közterek és lakótelepi zöldfelületek vonzó, magas színvonalon fenntartott, biztonságos közösségi terekké fejlesztése és új közparkok létesítése, valamint a közparkok funkcióinak, berendezéseinek korszerű, az igényekhez igazodó kialakítása.


A felújításba, pontosabban a közterületek, parkok jövőbeli arculatának megtervezésébe pedig a lakosok is beleszólhatnak. Több helyre – legutóbb például a Tüzér utcai játszótérre vagy a Bessenyei parkba – olyan információs táblákat helyeztek ki, amelyek egyik felén a választható felújítások láthatók, a másik felére pedig bárki felírhatja, milyennek képzeli a területet a felújítás után.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.