2017. december 15., péntek
Valér

Sport

Berki Krisztián készen áll a világbajnokságra

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián bizakodva várja az október 23-án kezdődő glasgow-i olimpiai kvalifikációs tornász-világbajnokságot.

A sportoló vállműtétje miatt kihagyta az Európa-bajnokságot, sőt a három héttel ezelőtti országos bajnokságon közbejött egy ideg-izom probléma, a világbajnokságon viszont lólengésben dobogón kell végeznie a riói kvótához.
– Örömmel mondhatom, hogy a vállfájdalmam szinte megszűnt – mondta ezzel kapcsolatban Berki Krisztián lapunknak. – A felkészülés végén már csak kisebb fájdalmat éreztem, ráadásul ennek semmi köze nem volt a tavaszi műtétemhez. Semmilyen gyakorlat végrehajtása nem okoz gondot, így mint minden világversenyen, most is az a célom, hogy két hibátlan gyakorlatot mutassak be. Ha ez sikerül, minden rendben lesz.

Nanning, 2014. október 11. A későbbi aranyérmes Berki Krisztián a nanningi tornász-világbajnokság férfi lólengésének döntőjében 2014. október 11-én. (MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit)

Berki Krisztián tavaly ezzel a gyakorlattal megnyerte a világbajnokságot (Fotó: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit)

Kapcsolódó Cikkek

  • Rövidpályás úszó Eb: Hosszú a világcsúcs közelében

    Rövidpályás úszó Eb: Hosszú a világcsúcs közelében

    Hosszú Katinka nagyszerű teljesítménnyel, saját világcsúcsától kevesebb mint három tizeddel elmaradva nyerte meg a 100 méter vegyes előfutamait és jutott be az elődöntőbe a koppenhágai rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki délelőtti programjában.

  • Koriközpont épül Budapest szívében

    Koriközpont épül Budapest szívében

    Nem oly régen még az volt a terv, hogy olimpiára is alkalmas velodrome-ot építenek a Millenáris kerékpárpályára. A tervekből azonban nem lett semmi, és már-már, kis túlzással, elrohad a magyar sport bölcsőjeként ismert ikonikus pálya, ám most kiderült, 43 milliárdos beruházással oda épül a Nemzeti Korcsolyázó Központ.