2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Sport

Böde volt a megmentő

Böde Dániel volt a magyar labdarúgó-válogatott hőse csütörtökön este, a Ferencváros támadója ugyanis csereként pályára lépve két góljával megfordította a Feröer-szigetek elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést.

“Madarat lehetne velem fogatni, hihetetlen erőt adott, hogy a szurkolók már a mérkőzés előtt az én nevemet skandálták, bízom benne, hogy sikerült meghálálnom a bizalmat” – mondta a Groupama Arénában a találkozót követően a csatár, aki a legutóbbi két Eb-selejtezőn még a keretbe sem kapott meghívót. “Amíg korábban a televízióban nézhettem csak a mérkőzéseket, nem gondoltam volna, hogy esetleg Európa-bajnokságon játszhatok, bízom benne, hogy továbbra is számítanának rám”.


Budapest, 2015. október 8. Böde Dániel, a magyar labdarúgó-válogatott tagja megköszöni a közönség szurkolását miután csapata Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen 2-1-re legyőzte a Feröer-szigetek együttesét a Groupama Arénában 2015. október 8-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Budapest, 2015. október 8.
Böde Dániel, a magyar labdarúgó-válogatott tagja megköszöni a közönség szurkolását miután csapata Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen 2-1-re legyőzte a Feröer-szigetek együttesét a Groupama Arénában 2015. október 8-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az OTP Bank Liga góllövőlistáját vezető játékossal kapcsolatban megjegyezte, hogy olyan típusú futballista, aki tökéletesen illik abba a játékba, amikor nyomást kell gyakorolni az ellenfélre, ezért is volt rá nagy szükség a második félidőben, ugyanakkor ha kontrákra kell játszani, akkor nem feltétlenül benne gondolkodik.

“Nagyon nehéz mérkőzés volt, de volt tartása a csapatnak, Böde Dani remekül szállt be és gyakorlatilag ő döntötte el a találkozót” – mondta Tőzsér Dániel, aki annak ellenére kezdőként kapott lehetőséget, hogy csak a mérkőzés napjának reggelén tért vissza Angliából az együtteshez, mivel megszületett a gyermeke.


Nikolics Nemanja azt hangsúlyozta, nagyon sajnálja, hogy a mérkőzés első helyzetét kihagyta, ezt követően ugyanis a vendégek találtak egy gólt. Ugyan a folytatásban szerinte megpróbáltak nyomni, de az utolsó passzokba mindig hiba csúszott.

“A második félidőben játékrendszert váltottunk és jött Böde Dani, aki eldöntötte a mérkőzést” – mondta a Lengyelországban játszó támadó, aki hozzátette, “fél szemmel figyelték” a románok mérkőzését, s ugyan sajnálják, hogy a rivális végül kiharcolta a döntetlent, de nagy dolognak tartja, hogy az utolsó fordulóban még van esélye a csapatnak kiharcolni a második helyet.

A magyar válogatott vasárnap a csoportban már biztos utolsó görögök otthonában zárja a selejtezősorozatot, s amennyiben több pontot szerez Pireuszban, mint a románok a Feröer-szigeteken, akkor csoportmásodikként kijut a 2016-os, franciaországi kontinensviadalra.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rövidpályás úszó Eb: Hosszú a világcsúcs közelében

    Rövidpályás úszó Eb: Hosszú a világcsúcs közelében

    Hosszú Katinka nagyszerű teljesítménnyel, saját világcsúcsától kevesebb mint három tizeddel elmaradva nyerte meg a 100 méter vegyes előfutamait és jutott be az elődöntőbe a koppenhágai rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki délelőtti programjában.

  • Koriközpont épül Budapest szívében

    Koriközpont épül Budapest szívében

    Nem oly régen még az volt a terv, hogy olimpiára is alkalmas velodrome-ot építenek a Millenáris kerékpárpályára. A tervekből azonban nem lett semmi, és már-már, kis túlzással, elrohad a magyar sport bölcsőjeként ismert ikonikus pálya, ám most kiderült, 43 milliárdos beruházással oda épül a Nemzeti Korcsolyázó Központ.