EUR: 309,21 Ft
CHF: 284,58 Ft
2016. október 29., szombat
Nárcisz

Sport

Bolt 19 mp-en belüli 200-at szeretne futni

Peking, 2015. augusztus 23.
A jamaicai Usain Bolt, miután megnyerte a férfi 100 méteres síkfutás döntőjét a pekingi atlétikai világbajnokságon 2015. augusztus 23-án. (MTI/EPA/Diego Azubel)

Megkezdte felkészülését a jövő évre Usain Bolt, a világ legjobb sprintere, aki többek között azzal a céllal vágott neki az edzéseknek, hogy 2016-ban 19 másodpercen belüli időre javítja a 200 méter világcsúcsát.

“Ez az egyik legfőbb célom, nagyon szeretném, ugyanakkor talán ez az egyik legkomolyabb feladat. Tökéletes napra, tökéletes versenyre van hozzá szükség” – mondta Bolt, aki 19.19 mp-cel tartja a félkörös táv csúcsát.

A jamaicai sztár duzzad az önbizalomtól, hiszen idén úgy tudott mindkét vágtaszámban és a sprintváltóval is világbajnok aranyérmet szerezni, hogy rengeteg sérülés hátráltatta.

“Összehasonlíthatatlanul jobb helyzetből kezdtem meg most a munkát, mint egy éve, úgyhogy csak előre nézek” – közölte Bolt, aki a pekingi vb-n 100-on és 200-on is legyőzte Justin Gatlint, megszakítva az amerikai kétéves veretlenségi sorozatát. “Gatlin azt nyilatkozta, hogy egyre közelebb van hozzám, de én ennek tudatában még jobban koncentrálok.”

A hatszoros olimpiai és 11-szeres világbajnok Bolt jövőre a riói olimpián az első atléta lehet, aki sorozatban háromszor nyeri meg a 100 és a 200 méter olimpiai aranyérmét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza felől akár most véget érhetne az NB I-es labdarúgó-bajnokság. Nem csoda, hiszen csapata, a Haladás jelenleg a negyedik helyen áll, az FTC és a Videoton sincs elérhetetlen messzeségben tőlük.

 • Sittes focisták

  Sittes focisták

  A labdarúgók élete nem csak a pénzről és a csillogásról szól, több focistával is előfordult, hogy börtönben kötött ki.

 • Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Pechje van a Dárdai Pál által irányított Herthának. A berlini gárda a Német Kupa sorsolása után a mezőny egyik legjobb csapatával, a Borussia Dortmunddal találkozik a nyolcaddöntőben.

 • Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Bernie Ecclestone, a Forma–1 milliárdos főnöke újabb hajmeresztő ötlettel állt elő: 40 centiméteres falat húzatna fel a pályák mentén, hogy visszaszorítsa azt a tendenciát, miszerint a pilóták folyton kiszélesítik a pályát.