2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb I.kerület II.kerület V.kerület

Bringázhatóbb Lánchidat szeretnének

Aláírásgyűjtésbe kezdett a Lánchíd bringázhatóbbá tételéért a Magyar Kerékpárosklub. A szervezet a híd közelgő felújításához kapcsolódóan azt kívánja elérni, hogy Budapest egyik leghíresebb jelképe újra átjárható legyen számukra is. Az ügy érdekében biciklisfelvonulást is rendeznek október 11-én, addig is a neten és utcai eseményeken kampányolnak.

Ironman 70.3 kerékpár, Lánchíd ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Az Ironman 70.3 versenyen az úttesten kerékpározhattak a versenyzők

– A Lánchidat nem arra tervezték, amire ma használjuk. Budapest egyik legfontosabb jelképe, a világ egyik leghíresebb átkelője azért épült, hogy összekösse és fellendítse az akkor még különálló Buda és Pest városát – fejtették ki véleményüket a Magyar Kerékpárosklub aláírásgyűjtéséhez csatlakozó bringások, akik a Lánchíd közeljövőben tervezett felújítását használnák fel a változtatáshoz. – A Lánchídon ma szinte lehetetlen átmenni az autóforgalom miatt. Buszra ülni biztos késést jelent, biciklivel a járdára vagy szabálytalankodásra kényszerül, aki haladni szeretne. És még nem is beszéltünk a mentők, tűzoltók, taxik átjutásáról, vagy arról, hogy a forgalom zajától és füstjétől élvezhetetlen Budapest egyik leghíresebb látképe – sorolták a bringások.


A szervezők azt állították, a budai alsó rakpart lezárása, a Margit híd felújítása vagy a budai fonódó villamosközlekedés kiépítésének munkálatai is azt bizonyították, hogy egy-egy fontos gócpont kiiktatásától még nem omlik össze a főváros közlekedése

Lánchíd bringások1

Bringával Budáról Pestre 5 perc alatt!

Lánchíd bringa1

Babakocsikeréken is gyorsabban és biztonságosabban lehetne közlekedni a Lánchídon

– Azt szeretnénk, hogy olcsó és egyszerű forgalomcsillapítás után több busz és bicikli közlekedése megfelelő alternatívát nyújthasson az autózás csökkentése érdekében. A hosszú távú cél pedig egyértelműen a közösségi és kerékpáros közlekedés, valamint a gyaloglás előtérbe helyezése kell, hogy legyen – jelentették ki a petíciót aláíró kerékpárosok. Hozzátették, első lépésként azt javasolják, hogy a jövő nyári iskolaszünet alatt teszt jelleggel a buszközlekedésé legyen a Lánchíd, mellettük 30-as sebességkorlátozással csak kerékpárt, taxit és természetesen az elsőbbségi járműveket engedjék a hídra. Addig is a Magyar Kerékpárosklub vár minden egyetértőt az október 11-i felvonulásukra.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.