2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Belföld

Budapesten randevúznak a szellemi tulajdon szakértői

Ha csak néhány nap erejéig is, de a magyar főváros vált a szellemi tulajdonjog központjává, a héten ugyanis nemzetközi konferenciát tartanak  a témáról Budapesten. A rendezvény a földrajzi árujelzők gazdaságban betöltött szerepét járja körül, a téma fontosságát pedig jól mutatja, hogy az ENSZ illetékes főigazgatója is a vendégek között van.

Bendzsel Miklós, szellemi tulajdon, SZTNH

Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke (Fotó: MTI)

Közös szervezésben rendez konferenciát a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) és az ENSZ Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO). A nemzetközi rendezvényt október 20–22. között tartják Budapesten. A téma a földrajzi árujelzők, e tárgykörben kétévente találkoznak egymással a kérdés szakértői. A vendégek között a WIPO főigazgatója, Francis Gurry is feltűnik, akit egyébként Áder János köztársasági elnök is fogadott hivatalában. Az esemény résztvevői között ugyancsak ott van Antonio Campinos, a Belső Piaci Harmonizációs Hivatal elnöke és Liu Csün-csen kínai ipari és kereskedelmi miniszterhelyettes is. A szimpóziumon Magyarország is kormányzati szinten képviselteti magát: Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter előadást is tartott a konferencia első napján.


A programokat persze nem csak a nagy nevek miatt érdemes végigülni, hiszen a fórum jó lehetőséget teremt arra, hogy a nemzetközi szakértők, az egyetemek képviselői, a földrajzi árujelzők jogosultjai akár egymással, akár a gyártókkal vagy éppen a kormányzati és nem kormányzati szervezetek képviselőivel is eszmét cseréljenek. A rendezvény hivatalos nyelve az angol és a francia, de a szervezők szinkrontolmácsolást is biztosítanak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hideg, téli idő várható a jövő héten

  Hideg, téli idő várható a jövő héten

  Hideg, téli idő várható a jövő héten. A leghidegebb órákban mínusz 10 Celsius-fok körüli értékek is lehetnek, s a maximumok is fagypont körül alakulnak. Többször várható havazás is, Szenteste napján inkább napsütéses idő várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Fidesz: Ma már nemzeti egység van a kettős állampolgárság tekintetében

  Fidesz: Ma már nemzeti egység van a kettős állampolgárság tekintetében

  A szélsőséges pártok véleményétől eltekintve ma már nemzeti egység van a kettős állampolgárság tekintetében, a honosítással a határon túli magyarság közjogi értelemben is a magyar nemzet részévé válhatott – mondta el a Fidesz frakcióvezetője vasárnap budapesti sajtótájékoztatón.

 • Újabb jobbikos plakátcsalás van keszülőben

  Újabb jobbikos plakátcsalás van keszülőben

  Újra duzzad a jobbikos plakátbotrány, a pártsajtójának küldött közleményben”azt állítja, hogy a héten eladta azokat a plakáthelyeket, amelyekhez a Jobbik áron alul jutott hozzá de azt, hogy kinek és mennyiért egyelőre kérdéses.