2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb XIX.kerület

Cél az energiahatékonyság

Helyi és nemzetközi szinten is lépéseket tesz a kerület vezetősége a környezettudatosságért. Az önkormányzat ugyanis csatlakozik a Spóroljunk@kiloWattal − Munkahelyi EnergiaKözösségek című (energiamegtakarítási verseny a közszféra dolgozói számára) projekthez, amelyben a közszféra dolgozói versengenek, hogy ki tud jobban spórolni az energiával. A versengés 2016 márciusától indul Magyarországon. Ennek célja, hogy a közintézményekben dolgozók beruházás nélkül energiamegtakarítást érjenek el, így egyben óvják környezetüket és csökkentsék a munkáltatók rezsikiadásait, ami által valódi rezsicsökkentés érhető el. A projektben kilenc uniós országban 180 középület több mint tízezer dolgozója méretteti meg magát az egyéves verseny során, hogy ki tudja a legtöbb energiát megtakarítani az előző évek fogyasztásához képes.

Ezenfelül Kispest önkormányzata csatlakozik a Polgármesterek Szövetségéhez (Covenant of Mayors). Mára több mint 6300 hivatal állt a kezdeményezés mögé. Az egyedülálló európai mozgalmat az Európai Bizottság hozta létre 2008-ban. A helyi és regionális önkormányzatok önkéntes kötelezettséget vállalnak az energiahatékonyság javítása és a megújuló energiaforrások fokozott hasznosítása iránt saját közigazgatási területükön.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.