EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb XIX.kerület

Cél az energiahatékonyság

Helyi és nemzetközi szinten is lépéseket tesz a kerület vezetősége a környezettudatosságért. Az önkormányzat ugyanis csatlakozik a Spó[email protected] − Munkahelyi EnergiaKözösségek című (energiamegtakarítási verseny a közszféra dolgozói számára) projekthez, amelyben a közszféra dolgozói versengenek, hogy ki tud jobban spórolni az energiával. A versengés 2016 márciusától indul Magyarországon. Ennek célja, hogy a közintézményekben dolgozók beruházás nélkül energiamegtakarítást érjenek el, így egyben óvják környezetüket és csökkentsék a munkáltatók rezsikiadásait, ami által valódi rezsicsökkentés érhető el. A projektben kilenc uniós országban 180 középület több mint tízezer dolgozója méretteti meg magát az egyéves verseny során, hogy ki tudja a legtöbb energiát megtakarítani az előző évek fogyasztásához képes.

Ezenfelül Kispest önkormányzata csatlakozik a Polgármesterek Szövetségéhez (Covenant of Mayors). Mára több mint 6300 hivatal állt a kezdeményezés mögé. Az egyedülálló európai mozgalmat az Európai Bizottság hozta létre 2008-ban. A helyi és regionális önkormányzatok önkéntes kötelezettséget vállalnak az energiahatékonyság javítása és a megújuló energiaforrások fokozott hasznosítása iránt saját közigazgatási területükön.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.