EUR: 319,78 Ft
CHF: 275,49 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Egyéb

Csülök pékné módra

csülök fűszeres burgonyával

Hozzávalók/6 adag

  • 1,5 kg nyers, egész, hátsó sertéscsülök
  • 3 db babérlevél
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál egész bors
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 nagy sárgarépa

A körethez

  • 1 kg újburgonya
  • 5 közepes vöröshagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 3 szál majoranna
  • 3 szál rozmaring (elhagyható)
  • 4 evőkanál mangalicazsír
Elkészítés

A csülköt az összes többi hozzávalóval egy nagy edénybe tesszük. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, majd (a csülök méretétől függően) 1,5–2 óráig főzzük, amíg meg nem puhul. Ha kész, kivesszük a vízből és szárazra töröljük.

A vöröshagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. A burgonyát megmossuk és héjával együtt ugyancsak cikkekre vágjuk. A zsírt felolvasztjuk és a háromnegyedét összekeverjük a rozmaringgal, a majorannával és a sóval, majd összeforgatjuk a hagymával és a krumplival. Egy hőálló edény aljára tesszük a hagymás krumplit és hozzáadjuk a fokhagymát is. A krumplira fektetjük a megfőtt csülköt és megkenegetjük a húst a maradék zsírral. Kétszáz fokos sütőben 1–1,5 óráig pirítjuk, amíg ropogós nem lesz a bőre és a krumpli meg nem sül. Közben érdemes időnké


Címkék

Kapcsolódó Cikkek