EUR: 309,15 Ft
CHF: 285,27 Ft
2016. október 27., csütörtök
Szabina

Extra

Egy 25 éves videojáték-kommentátor keresi a legtöbbet a YouTube-on

maxresdefault

Egy 25 éves fiatal a YouTube videomegosztó portál legjobban kereső híressége a Forbes magazin szerint, a PewDiePie néven ismert videojáték-kommentátor 12 millió dollárt (3,2 milliárd forintot) keresett az elmúlt évben.

A Forbes magazin közlése szerint a svéd Felix Kjellberg vezeti az első alkalommal összeállított listát, amelyen olyan személyek szerepelnek, akik rövid online videókból hatalmas bevételre tesznek szert.

A YouTube-sztárok többnyire azzal keresnek pénzt, hogy különböző termékeket jelenítenek meg a csatornájukon, és osztoznak a YouTube hirdetési bevételein. Néhányan szerepelnek filmekben, könyveket írnak, turnéra mennek és zenét adnak el. Rendkívül népszerűek a fiatalabb korosztályok körében, különböző márkák az ő segítségükkel igyekeznek elérni a fogyasztók újabb generációját.

A Forbes listáján a második helyet megosztva érte el a Smosh nevű, Ian Hecoxból és Anthony Padillából álló tréfacsináló kettős, valamint a Fine-testvérek, Benny és Rafi Fine. Mindkét produkció 8,5 millió dollár (2,3 milliárd forint) bevételre tett szert a YouTube csatornájukból.

A táncoló hegedűművész, Lindsey Stirling a negyedik helyet szerezte meg 6 millió dollárral (1,6 milliárd forint), míg az ötödik helyet holtversenyben Rhett and Linke komikuspáros és a KSI néven ismert videojáték-kommentátor, Olajide Olatunji érte el 4,5 millió dollár (1,2 milliárd forint) bevétellel.

A leginkább a milliárdosokról vezetett listáiról híres Forbes magazin különböző online források (Nielsen, IMDb), valamint menedzserekkel, ügyvédekkel, iparági bennfentesekkel és magukkal a sztárokkal készült interjúk alapján állította össze a YouTube legjobban kereső előadóit felsoroló listáját. A magazin közlése szerint a november 2-án megjelenő számban olvasható adatok az online sztárok adók és kezelési költségek kifizetése előtti bevételeit tükrözik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erősek, gyönyörűek és igazi túlélők

  Erősek, gyönyörűek és igazi túlélők

  Magyarországon az elmúlt tíz évben egyre nagyobb hangsúlyt kap a mellrák elleni prevenció, külföldön pedig a túlélők és a maszektómián átesettek már nyíltan vállalják betegségüket, és hivatásként élik meg, hogy segítsenek sorstársaiknak.

 • Összefogtak a sztárok a mellrák ellen

  Összefogtak a sztárok a mellrák ellen

  Idén tízéves az Egészség Hídja a Mellrák Ellen Egyesület, amelynek fő célja felhívni a figyelmet a betegség megelőzésére és a szűrővizsgálatok fontosságára.

 • Milliókra büntette a GVH Klapka György üzletházát

  Milliókra büntette a GVH Klapka György üzletházát

  A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint a Klapka Üzletház Kft. tiltott gyógyító és az egészségre gyakorolt, megalapozatlan hatásokkal népszerűsítette Arany Só elnevezésű arany kolloidos étkezési sóját, valamint Arany Só Mini Szanatórium elnevezésű inhalátorát, ezért kétmillió forint bírságot szabott ki a cégre.