2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb XX.kerület

Életfogytiglant kaptak az erzsébeti gyilkosok

Jogerősen tényleges életfogytiglant kapott az öt idős ember meggyilkolásával vádolt banda két tagja. Az áldozatok között volt Dopeman Pesterzsébeten élő nagyanyja és nagyapja is. A rapper nagyszüleit 2011. január elsején éjjel 11 óra körül megtámadták és brutálisan megkínozták. A 90 éves Kövesdi Péter néhány nappal később a kórházban halt bele sérüléseibe, míg felesége szívinfarktusban hunyt el pár nappal férje halálát követően. A távirati iroda tájékoztatása szerint a nyolctagú banda 2010 októbere és 2011 januárja között az otthonukban támadt rá a kiszemelt idős emberekre, hogy megszerezze értékeiket. Öt embert megöltek, tucatnyit bántalmaztak, megkötöztek és kiraboltak. A tizennégy vádbeli cselekmény a fővárosban, jobbára Csepelen történt, alig négy hónap alatt. A nyolc vádlott közül hat román állampolgárságú, de magyarul többnyire jól beszélő férfi. A tényállás szerint a Romániából Budapestre költöző, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező elkövetők még az értékek megszerzése szempontjából is szükségtelen mértékű erőszakot alkalmaztak a 71 és 90 év közötti gyenge, beteg sértettekkel szemben, akik többnyire meg se próbáltak ellenállni, legfeljebb csak szóban.

Pityinger László (Dopeman) és testvére, Péter (fotó: Dopeman facebook)

Pityinger László (Dopeman) és testvére, Péter (Fotó: Dopeman- facebook)


Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.