EUR: 307,99 Ft
CHF: 284,56 Ft
2016. október 24., hétfő
Salamon

Extra

Elhunyt a Pokoli torony és a King Kong rendezője

KingKong1976

Életének 90. évében elhunyt John Guillermin, a King Kong és a Pokoli torony brit rendezője.

Guillermin halálát szívroham okozta vasárnap a kaliforniai Topanga Canyonban lévő otthonában – közölte a hírt a család csütörtökön.

A rendező Londonban született 1925-ben, a Cambridge-i Egyetemen végzett, az 1940-es évek végén állt a kamerák mögé.

Az 1974-ben Paul Newman, Steve McQueen, William Holden és Faye Dunaway főszereplésével készült Pokoli torony Oscar-díjat nyert a legjobb operatőri munkáért, a legjobb vágásért és legjobb filmdalért. Fred Astaire és Susan Flannery a mellékszereplők között Golden Globe-díjat kapott alakításáért.

Guillermin neve olyan alkotások révén is ismert, mint a 1976-ban Jessica Lange főszereplésével forgatott King Kong, a Halál a Níluson vagy a Shaft Afrikában.

Kapcsolódó Cikkek

 • 85 ezer fontért kelt el a Titanic szekrénykulcsa

  85 ezer fontért kelt el a Titanic szekrénykulcsa

  Egy szombati árverésen 85 ezer fontért (30 millió forintért) talált gazdára az 1912-ben elsüllyedt luxus óceánjáró, a Titanic egy rozsdás szekrénykulcsa a hozzá való réz bilétával együtt.

 • Sarka Kata: Csalódtam Petiben!

  Sarka Kata: Csalódtam Petiben!

  Sarka Kata óriásit csalódott férjében, Hajdú Péterben, akiben nem találta meg a hozzá illő társat, és aki szerinte olyan, mint az időjárás: az egyik napon még felé, a másik napon már másik nő felé nyit.

 • Brad Pitt nem válaszol Angelina Jolie-nak

  Brad Pitt nem válaszol Angelina Jolie-nak

  Brad Pitt nem válaszolt felesége, Angelina Jolie válókeresetére, az 52 éves színész ugyanis nem bírósági úton akar megállapodást elérni hat gyermekük felügyeleti jogáról.