2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb XXII.kerület

Esőben is vidámak voltak a Szent Mihály-napi vásárosok

Budafoki Herman Ottó Általános Iskola, Szent Mihály-napi vásár (Fotó: Keresztesi Balázs)

Húzd meg, ne ereszd, maradj talpon! felkiáltással ment az erőpróba a folyosón

Idén az iskola folyosóin és a tantermekben tartotta hagyományos Szent Mihály-napi vásárát a Herman Ottó Általános Iskola.

Budafoki Herman Ottó Általános Iskola, Szent Mihály-napi vásár (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kalmárné Sebestyén Sarolta kéthetente tart kézműves foglalkozást a Hermanban – Most lóbábokat készített a fiatalokkal

Az eső ugyan bekényszerítette a tágas udvarról a vásározókat, de ez csöppet sem szegte kedvét sem a lelkes szervezőknek, sem a portékáikat áruló vásárosoknak.


Budafoki Herman Ottó Általános Iskola, Szent Mihály-napi vásár (Fotó: Keresztesi Balázs)

Benjámin egyszerűen csak élvezte a repülést az alkalmi osztálytermi kosárhintában

A folyosó színpaddá vált, kötélhúzó bajnokságot rendeztek, majd vásári komédiások szórakoztatták a közönséget. A tantermek előtt diák és felnőtt kézműves mesterek kínálták saját készítésű dísz- és használati tárgyaikat, az osztályban pedig nemezelés, bábkészítés zajlott.

Budafoki Herman Ottó Általános Iskola, Szent Mihály-napi vásár (Fotó: Keresztesi Balázs)

Dóczi-Székely Ildikó és lánya, Gyöngyvér táskát, bábot, hajdíszt készített és nemezelni tanította az érdeklődőket – Közöttük volt Boti, az unoka is, aki máris ismeri a mesterség csínját-bínját

Az egyik tanteremben még mozgásra is volt lehetőség, igaz, az iskolapadok helyére berakott fa körhintát nem a kosárban ülőnek kellett hajtania. Mindenesetre ezúttal is bár esősen, de hangosan és vidáman telt a Mihály-napi vásár az iskola falai között.

Kapcsolódó Cikkek

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.

 • Új otthont kaptak az Aligátorok

  Új otthont kaptak az Aligátorok

  Több mint kétmilliárd forintos beruházás eredményeként átadták a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő új sportrészlegét. A 21 méter széles és 33,33 méter hosszú medencéhez 200 fő befogadására alkalmas nézőtér tartozik.