2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb

Expresszel tolnák meg a kicsik exportját

Magyar Nemzeti Kereskedőház, MNKH, Ducsai-Oláh Zsanett, vezérigazgató (Fotó: Keresztesi Balázs)

Az MNKH vezérigazgató asszonya

Szakmai programot indít a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) a hazai kis- és középvállalkozások (kkv) kivitelének bővítése érdekében. Az Export Expressz névre keresztelt kezdeményezés többek között egy egyablakos szolgáltatáscsomaggal segíti a vállalkozásokat. Ennek az a célja, hogy a legpiacképesebb iparágak 20-30 sikeres exportőr termékét, illetve szolgáltatását értékesítési lehetőséghez juttassák. Ehhez kapcsolódóan a prémium minőségű hazai élelmiszerek és kézműves termékek népszerűsítése érdekében egy ernyőmárkát is alapított az MNKH Áldomás néven.

A kereskedőház szakmai programjának másik fontos pillére az innovatív vállalkozások külpiacra juttatása. Ezért létrehoztak egy külön szervezeti egységet, amelynek az a feladata, hogy felkutassa az innovatív termékeket és szolgáltatásokat előállító kkv-kat. Egy startup programot is meghirdettek, erre október közepétől lehet jelentkezni. Az Expressz kezdeményezés harmadik eleme a határon túli magyarokkal való üzleti kapcsolat elmélyítése.


– Az MNKH már több mint háromezer kkv-val áll kapcsolatban, az a célunk, hogy tovább bővítsük a portfóliónkat – hangsúlyozta Ducsai-Oláh Zsanett, a kereskedőház vezérigazgatója.

Kapcsolódó Cikkek

  • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

  • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.