2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb II.kerület

Felújították a kéménymester által hálából emelt Madonnát

Perbáli Mária szobor2

A felújított Mária szobor most is oltalmazza a Buda környékén túrázókat

Az erdőgazdálkodás mellett kiemelten foglalkozik a természeti és a kulturális környezet megóvásával, a kulturális és vallási örökségvédelem feladatainak ellátásával a Pilisi Parkerdő Zrt. Ezt bizonyítja a közelmúltban a Magyar Pálos Renddel kötött együttműködési megállapodás és a perbáli Mária-szobor felújítása is.

– A perbáli Mária-völgyben közel 150 éve álló szobrot a szájhagyomány szerint egy helyi kéménymester állíttatta hálája jeléül, miután Nagykovácsiból hazafelé, Perbálra tartva szerencsésen túlélt egy vaddisznótámadást. Az oltalmazó Mária Nagyasszony szobrának azóta is a Pilis és a Budai-hegység találkozásánál fekvő község ad otthont – tájékoztatott Lomnici Gergely. A Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője hozzátette, az emlékművön azóta jelentősen nyomot hagyott az idő, ezért a társaság munkatársai helyreállították azt, hogy a Buda környéki természetjárók és a zarándokok is régi, méltó pompájában csodálhassák meg.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.