2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb XIV.kerület XV.kerület XVI.kerület

Fesztiválozni készül az S-Cort

S-Cord akkusztik duó, Miholka Zsanett és Dobson Zoltán (Fotó: Keresztesi Balázs)

S-Cort, vagyis Miholka Zsanett (Zsanii) és Dobson Zoltán (Zozo)
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Alig fél éve alakult meg az S-Cort nevű akusztikus formáció. Az újpalotai és zuglói zenészeket − Miholka Zsaniit, aki a HatsBandben is gitározik, valamint Dobson Zozót − a zene szeretete hozta össze. Nemrég Csömörön adtak jól sikerült koncertet.

– Mindketten élünk-halunk a zenéért. Nem telik el nap, óra, perc, hogy ne ez az erő töltené ki minden időnket – mondta lelkesen lapunknak Zsani. – Nagyon szeretjük a valódi rock and rollt, amit szerintünk igazán a 70−80-as évek rockbandái képviseltek. Ha a mai zenékből szemezgetünk, akkor is ezt az életérzést tartjuk szem előtt. Egyik nagy kedvencünk Bon Jovi.


Amikor csak tehetik, próbálnak, ahogy ők mondják, azért, hogy minél jobban érezzék egymás rezgését, hiszen sohasem játszanak el egy dalt ugyanúgy. Egyelőre ismert előadók slágereit dolgozzák fel, saját szájuk íze szerint.

– Tervbe vannak természetesen saját dalok is, de mivel egy teljesen friss formációról van szó, most minden időnket leköti a kedvenc dalok magunkra formálása. Szeretnénk, ha a zenekar öt éven belül olyan eredményeket érne el a nagyérdemű előtt, hogy meghívjanak bennünket minden nagy fesztiválra.


Erre minden esélyük megvan, hiszen izgalmas a felállás: egy csinos lány gitározik és egy sármos fiú énekel. Mindketten rutinos zenészek. Zozo kétszer is megjárta az X-Faktort, de mint mondja, nekik Zsanival a „rögösebb” út jutott a zenészi pályán, ám ezt egyáltalán nem bánják.

– Jó élmény volt a tehetségkutató, mindkét alkalommal bekerültem a táborba, de végül másképp alakult az élet. Zsanival jól kiegészítjük egymást a színpadon – mondta lapunknak az énekes, aki azt is elárulta, honnan ered a duó neve. – Az escort azt jelenti: kíséret, és mi egymást kísérjük. Van egy apró csavar is benne, mert Zsani egy Cort gitáron játszik, de nem kell túlmisztifikálni.

A jövőt továbbra is kettesben képzelik el, de nem tartják kizártnak, hogy néha egy-egy vendégzenésszel bővül a banda.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.