EUR: 318,41 Ft
CHF: 273,43 Ft
2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Egyéb IV.kerület XIV.kerület XV.kerület XVI.kerület

Figyelem! Új rendelet liftes házakra

liftVáltoznak a liftek műszaki felülvizsgálatáról szóló szabályok. A Magyar Közlöny legújabb számában megjelent rendelet szerint a 20 évnél nem régebbi liftek esetében kétévente írják elő a fővizsgálatot.  A köztes években ellenőrző vizsgálatot kell végezni. A kérdés a kerületünkben is számos családot érint.

Az október 23-án hatályba lépő − műszaki vizsgálatokról szóló − rendelet a tavaly májusi kormányrendeletet módosítja. Az abban előírtak szerint a 10 évesnél nem régebbi − vagy a 10 évnél nem régebben felújított − lifteknél évente fővizsgálatot kell tartani. Az ennél idősebb lifteknél félévenként felváltva egy fővizsgálatot és egy ellenőrző vizsgálatot kell megrendelni az erre jogosított szervezetnél. A módosítás szerint viszont a 20 évesnél nem régebbi − vagy 20 évnél nem régebben felújított − berendezés esetében évente felváltva egy fővizsgálatot és egy ellenőrző vizsgálatot kell elvégezni. Az ennél idősebb lifteknél pedig félévenként felváltva, egy fővizsgálatot és egy ellenőrző vizsgálatot kell az arra jogosult szervezettel elvégeztetni. A vizsgálatokat csak a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal által nyilvántartásba vett szolgáltató végezheti el.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Képregények a Dürer Kertben

    Képregények a Dürer Kertben

    A Magyar Képregény Szövetség immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét a Dürer Kertben.

  • Ovisok versenyeztek

    Ovisok versenyeztek

    Tizenkilenc óvoda gyermekei versenyeztek egymással a Csokor utcai óvodában. A napokban 23. alkalommal rendezték meg ugyanis az Ovi Kupát, amelyen idén közel 230 gyerkőc vett részt.