EUR: 308,70 Ft
CHF: 285,19 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Program

Gótikus paráztatás – Bíborhegy

Egy rég elfeledett műfajt éleszt újra a mexikói rendezőfenomén, Guillermo del Toro a héten mozikba kerülő Bíborhegy című filmmel. Az extrém vízióiról ismert filmes egy XIX. századi ódon kastély falai között játszódó kísértetfilmet készített, melyben annyira bízott, hogy szinte teljes egészében maga állta a finanszírozást. Legutoljára 2001-ben készült a témában remekmű Más világ címmel, melyet szintén egy spanyolajkú rendező, Alejandro Amenábar jegyzett. A film akkoriban két dolgot bizonyított be: a műfajban még mindig lehet eredetit alkotni, illetve hogy Nicole Kidman nem csak Tom Cruise biokiegészítőjének jó. A Bíborhegynek az előzetes kritikák alapján sikerült felnőnie elődjéhez, sőt bizonyos tekintetben túl is szárnyalja azt.

crimson-peak

Tudta-e?

 • A film 55 millió dollárból készült, 68 forgatási nap alatt.
 • A női főszerepre a Csodálatos Pókember Gwen Stacyje, Emma Stone volt az első választás.
 • Thomas Sharpe szerepére az angolok androgün Scherlockját, Benedict Cumberbatchet nézte ki del Toro.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Az vagy, amit megiszol – továbbra is ezt hirdeti az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Mitiszol Fesztivál. Az esemény szervezője, a természethű borokat népszerűsítő Terra Hungarica korábbi rendezvényét, a Borszalont cserélte a Mitiszolra elsősorban azért, hogy a borfanatikusokon túl egy szélesebb közönséggel is megismertesse az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő borkategóriát.

 • Itt élned, halnod kell

  Itt élned, halnod kell

  A 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon került sor az „Itt élned, halnod kell” zenés történelmi utazás premier mozifilm vetítésére és ez a helyszín adott lehetőséget, a Nemzetközi Magyar Közösségi Színházak megalakulásának bejelentésére is.

 • Múzeum a szexrabszolganőkről

  Múzeum a szexrabszolganőkről

  A második világháború ázsiai szexrabszolganőire emlékező múzeum nyílt Sanghajban: az intézményben, amely egyedülálló Kínában, azoknak a vigasznőknek a személyes tárgyai kaptak helyet, akiket a japán birodalmi hadsereg kényszerített szexuális rabszolgaságba a birodalom által elfoglalt területeken.