2018. május 21., hétfő
Konstantin

Program

Gótikus paráztatás – Bíborhegy

Egy rég elfeledett műfajt éleszt újra a mexikói rendezőfenomén, Guillermo del Toro a héten mozikba kerülő Bíborhegy című filmmel. Az extrém vízióiról ismert filmes egy XIX. századi ódon kastély falai között játszódó kísértetfilmet készített, melyben annyira bízott, hogy szinte teljes egészében maga állta a finanszírozást. Legutoljára 2001-ben készült a témában remekmű Más világ címmel, melyet szintén egy spanyolajkú rendező, Alejandro Amenábar jegyzett. A film akkoriban két dolgot bizonyított be: a műfajban még mindig lehet eredetit alkotni, illetve hogy Nicole Kidman nem csak Tom Cruise biokiegészítőjének jó. A Bíborhegynek az előzetes kritikák alapján sikerült felnőnie elődjéhez, sőt bizonyos tekintetben túl is szárnyalja azt.

crimson-peak

Tudta-e?


 • A film 55 millió dollárból készült, 68 forgatási nap alatt.
 • A női főszerepre a Csodálatos Pókember Gwen Stacyje, Emma Stone volt az első választás.
 • Thomas Sharpe szerepére az angolok androgün Scherlockját, Benedict Cumberbatchet nézte ki del Toro.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pünkösdölésre várják a vendégeket Ópusztaszeren

  Pünkösdölésre várják a vendégeket Ópusztaszeren

  Már-már elfeledett hagyományokat, a Dél-Alföldhöz kapcsolódó szép népszokásokat elevenítenek föl pünkösd hétvégéjén az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkban, hétfőn délután az is kiderül, ki nyeri el a pünkösdi király címet – tájékoztatta az intézmény marketingvezetője az MTI-t.

 • Múzeumok és galériák éjszakája szombaton Füleken

  Múzeumok és galériák éjszakája szombaton Füleken

  A második világháború füleki eseményeit, a gésák és a szamurájok mindennapi életét is megismerhetik a látogatók a Múzeumok és galériák éjszakáján a szlovákiai Füleken szombaton; ezen a napon új díszkaput kap a vár, és megnyitják a légoltalmi óvóhelyeket is – erről sajtóközleményben tájékoztatta az MTI-t a Füleki Vármúzeum.