EUR: 309,44 Ft
CHF: 285,22 Ft
2016. október 27., csütörtök
Szabina

Egyéb XXII.kerület

Gyorssegélyt kap a kálvária

kálvária22

Hegyi László, Sárhegyi Zoltán és Karsay Ferenc helyszíni bejárást tartott a kálvárián

A Budafoki kálvária a Magyar Zarándokút része, amelyet Rumi Imre, Budafok-Tétény főépítésze álmodott meg. A sors fintora, hogy az idén tavasszal felújított épített örökségen, a gyönyörű kálvárián csúnya pusztítást végzett a július 8-i vihar. A Budafok-belváros Szent Lipót-plébánia egyházközsége önerőből nem képes ezt kijavítani, de az önkormányzat és az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi kapcsolatokért felelős államtitkársága összefogásával már elkezdődhet a stációk és a golgota újbóli helyreállítása, és ennek köszönhetően jövő tavasszal, húsvét előtt már talán újra itt járhatják a keresztutat a hívek.

Karsay Ferenc polgármester, Hegyi László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára és Sárhegyi Zoltán, a Szent Lipót-templom plébánosa közösen tartott helyszíni bejárást a budafoki kálváriánál. Budafok-Tétény polgármestere elmondta, az önkormányzat idegenforgalmi és hitéleti szempontból is kiemelt jelentőségű helyszínként tekint a budafoki kálváriára és környezetére, ezért is fordított fővárosi forrásokból jelentős összegeket annak felújítására és minden tőle telhető segítséget megad az építményeinek helyreállításához is.

– Budafok kisváros a nagyvárosban, itt mindenki fontos. Az a hitvallásunk, hogy egy település akkor működik, ha ha a civil, az oktatási és egyházi közösségek jól működnek. A Szent Lipót-plébánia számíthat a segítségünkre! – jelentette ki Karsay Ferenc.

Hegyi László bejelentette, hogy az államtitkárság első körben 1,5 millió forint gyorssegéllyel támogatja a munkálatokat.

– Az Új Emberből értesültem arról, hogy mi történt a budafoki kálváriával. Soltész Miklós államtitkár úr segítségével sikerült ezzel az összeggel hozzájárulnunk, hogy még a tél beállta előtt megkezdődhessen a helyreállítás. Bízom benne, hogy a továbbiakban is tud még a kormány anyagi támogatást nyújtani, hogy ezt az épített örökséget a közösség újra használhassa hitélete gyakorlásához – fejtette ki a helyettes államtitkár. Sárhegyi Zoltán plébános megköszönte a gyors segítséget, reményét és örömét fejezte ki, hogy ennek köszönhetően húsvét előtt már itt végezheti a keresztutat a hívők közössége.

Kapcsolódó Cikkek