2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb

Hajón bizonyíthatnak a tehetségek

A38_total01Négy híján ötszáz zenekar és előadó jelentkezett a Talentométer könnyűzenei tehetségkutatóra, amit idén ötödszörre rendez meg a Szerencsejáték Zrt. a budapesti A38 Hajón. A nevezés október 11-én zárult a talentometer.hu honlapon. Ugyanakkor zárult a közönségszavazás is: több mint 23 ezer voks érkezett. A közönség műfajonként egy-egy előadót juttatott tovább (Pop/Rock kategóriában: The Stickfigures, Metál: What On Earth, Világzene/Népzene: KungoVaga, HipHop/Reggae: Trzone, Dzsessz/Kísérleti: Vár Be Q). A többi továbbjutó a szakmai zsűrik döntésétől függ. A zsűri és a közönség tehát ötven fellépőt enged tovább − ők ötvenen mutatkozhatnak be október−novemberben hétről hétre az A38 Hajón, hogy aztán a legjobb tíz december 13-án csaphasson össze egy monumentális koncerten, hogy kiderüljön, kik nyerik az értékes díjakat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.