2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb XV.kerület

Helyi támogatás kerületieknek

LakasbiztositasKerületünkben az önkormányzat rendeletben szabályozza a helyi és a fiatal házasok első lakáshoz jutásának támogatását. Ezek a juttatások kizárólag a XV. kerületben található ingatlanok megvásárlásához, építéséhez, korszerűsítéséhez vagy az ingatlan életveszélyes állapotának elhárításához nyújtanak segítséget a családoknak kamatmentes kölcsön, illetve vissza nem térítendő támogatás formájában. Az összeg visszafizetéséig az önkormányzatot jelzálogjog illeti meg, illetve elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeznek be a földhivatalnál az adott ingatlanra.

A fiatal házasok első lakáshoz jutásának támogatása magántulajdonú lakás építéséhez, új vagy használt lakás vásárlásához, illetve önkormányzati lakás megvásárlásához nyújt segítséget olyan házaspároknak, ahol a házastársak egyike sem töltötte be a negyvenedik életévét a kérelem benyújtásának időpontjában. A támogatásokról részletes információ a www.bpxv.hu honlapon található, konkrét kérdésekkel a népjóléti és intézményfelügyeleti főosztály ügyfélszolgálatát (Bocskai utca 1–3.) lehet ­keresni.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.