EUR: 308,66 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Egyéb XV.kerület

Helyi támogatás kerületieknek

LakasbiztositasKerületünkben az önkormányzat rendeletben szabályozza a helyi és a fiatal házasok első lakáshoz jutásának támogatását. Ezek a juttatások kizárólag a XV. kerületben található ingatlanok megvásárlásához, építéséhez, korszerűsítéséhez vagy az ingatlan életveszélyes állapotának elhárításához nyújtanak segítséget a családoknak kamatmentes kölcsön, illetve vissza nem térítendő támogatás formájában. Az összeg visszafizetéséig az önkormányzatot jelzálogjog illeti meg, illetve elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeznek be a földhivatalnál az adott ingatlanra.

A fiatal házasok első lakáshoz jutásának támogatása magántulajdonú lakás építéséhez, új vagy használt lakás vásárlásához, illetve önkormányzati lakás megvásárlásához nyújt segítséget olyan házaspároknak, ahol a házastársak egyike sem töltötte be a negyvenedik életévét a kérelem benyújtásának időpontjában. A támogatásokról részletes információ a www.bpxv.hu honlapon található, konkrét kérdésekkel a népjóléti és intézményfelügyeleti főosztály ügyfélszolgálatát (Bocskai utca 1–3.) lehet ­keresni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.