EUR: 319,78 Ft
CHF: 275,49 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Belföld

Hiába a táblás ház, nyárig nem lesz Mamma Mia!

Gyakorlatilag lehetetlen jegyet kapni a Madách Színház Mamma Mia! című előadására, a produkciót október vége és 2016 nyara között mégsem játssza a körúti társulat. Megkérdeztük a színházat, hogy mi az oka a hosszú szünetnek. Kósa Melinda sajtófőnök tájékoztatása szerint azért kerül le a hónap végén a műsorrendről az Abba-darab, mert a teátrum már második éve egy saját, újszerű rendszer szerint szervezi programkínálatát. A Zenés Madách Naptár lényege, hogy az előadások nem esténként váltják egymást, hanem tömbökben kerülnek színpadra.

A produkciók díszletét külső raktárban tároljuk, ahonnan kamionnal szállítjuk a színházba, egy-egy díszlet építése vagy bontása két-két napot vesz igénybe, így sokkal hatékonyabb, ha ezt évadonként kevesebbszer tesszük meg – mondta a Lokálnak Kósa Melinda sajtófőnök, aki szerint ha kevesebb alkalommal vesznek elő egy darabot egy évadban, kevesebb felújító próbát tartanak, a több előadásból álló sorozat pedig magasabb színvonalú előadásokat eredményez.


Mint megtudtuk, a műsorrend kialakításakor számos tényezőt vesznek figyelembe. Számít, hogy egy-egy produkciót az előző évadban mikor játszottak utoljára, de figyelembe veszik az előadások témáját is. Karácsony környékén például a közönség szívesebben vált jegyet a Jézus Krisztus Szupersztárra, míg a Mamma Mia! inkább a nyárhoz kötődik.

Utóbbit október végén láthatja idén utoljára a közönség, júniustól aztán újabb előadássorozat kezdődik, ám jegyek már jövő nyárra is csak korlátozott számban érhetők el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán: A magyar államnak kötelessége fellépni a migráció szervezői ellen

  Orbán: A magyar államnak kötelessége fellépni a migráció szervezői ellen

  Az illegális migráció szervezése nemzetbiztonsági érdekeket sértő bűncselekménynek számít, ezért a magyar államnak kötelessége fellépni ezzel szemben, meg kell tiltani, szankcionálni kell ezt a tevékenységet – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a “Stop Soros” törvénycsomagról szólva.

 • Rejtély! Kilenc éve várják haza az eltűnt Dávidot

  Rejtély! Kilenc éve várják haza az eltűnt Dávidot

  Nincs annál szörnyűbb, amikor egy szülő elveszíti gyermekét. Bár egy hazai rendőrségi statisztika szerint az eltűnt kiskorúak mintegy 30 százaléka egy napon belül, másik 30 százaléka egy héten belül, és 35 százaléka egy hónapon belül meglesz, 5 százalékuk talán egyszer vagy soha nem kerül már elő.

 • Ilyen lesz az új ötvenes

  Ilyen lesz az új ötvenes

  A Magyar Nemzeti Bank mától új 50 forintos forgalmi érme-emlékváltozatot bocsát ki a Családok éve tiszteletére. Az új 50 forintosok között lesz 10 ezer forint névértékű ezüst, valamint 2 ezer forint névértékű színesfém emlékérme is.

 • Steve Bannon: Orbán hasonlít Trumpra

  Steve Bannon: Orbán hasonlít Trumpra

  Több párhuzamot vont Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump amerikai elnök között Steve Bannon, utóbbi korábbi kampánystratégája, aki a Várkert Bazárban tartott előadást a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Századvég Alapítvány szervezte Európa Jövője konferencia első napján, szerdán.