2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb XVII.kerület

Hozzánk is elért a Kutatók Éjszakája

Piláth Károly önkormányzati képviselő, országosan is elismert fizikus szórakoztatta és lepte meg az érdeklődőket az idei Kutatók Éjszakáján. A programsorozat kerületi rendezvényét a Maros moziban tartották, ahol a fizikus sorra mutatta be érdekesebbnél érdekesebb kísérleteit. A tervek szerint jövőre egy vegyész is tiszteletét teszi Rákosmentén.

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA 2015 dr. Piláth Károly fizikatanár mutatja be újabb kedvenc kísérleteit Maros mozi ( Fotó_ Sáfár Tibor)

( Fotó_ Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.