EUR: 308,66 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Egyéb

Jean Sasson – Sírj tovább, hercegnő!

sirj tovabb hercegnoJean Sasson könyvében Szultána hercegnő történeteinek köszönhetően megismerhetjük, hogy élnek a nők a fátyol mögött Szaúd-Arábiában.
Az asszony a királyi család tagja és évekkel ezelőtt kötött barátságot Jean Sasson írónővel. Az első közös könyvüket (A fátyol mögött) is titokban írták és óriási siker volt az egész világon. Ennek folytatása a mostani kötet, és ahogy a címéből is látni, nem sok jót ígér.
Bár az elmúlt években sok kisebb pozitív változás segítette a nőket, alapvetően még mindig másodrangú embernek számítanak. Nem rendelkezhetnek szabadon az életükről, az apjuk, férfi testvérük vagy a férjük teljes hatalmat gyakorolnak  fölöttük.
A könyv érthetően nem egy romantikus lányregény, keleti szerelemmel, hanem néhol sokkoló társadalomrajz, amit nehezen lehet megemészteni. Egy ötéves kislány belehalt kegyetlen apja szexuális bántalmazásába, míg egy másik nőt brutálisan megvert a férje és három szóval el is vált tőle, mert lányokat hozott a világra és ezzel szégyen hozott rá.  
Szaúd-Arábiában a mesés luxus (Franciaországból magánrepülővel hozzák a bagettet) mellett elképesztő szegénység is tombol. Szultána hercegnő pedig semmit sem titkol el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.