EUR: 0,00 Ft
CHF: 0,00 Ft
2016. október 23., vasárnap
Gyöngyi

Külföld

Jeb Bush kirúgta kampányának ügyvezető igazgatóját

Bedford, 2015. október 1.
A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Jeb Bush volt floridai republikánus kormányzó egy választási kampányrendezvényen vesz részt a New Hampshire állambeli Bedford városban 2015. szeptember 30-án. (MTI/AP/Jim Cole)

Elbocsátotta kampánystábjának ügyvezető igazgatóját Jeb Bush amerikai elnökjelölt-aspiráns – közölte pénteken internetes kiadásában a The Wall Street Journal című amerikai lap.

Egy héttel ezelőtt Bush volt floridai kormányzó arra kényszerült, hogy 40 százalékkal csökkentse választási kampánya munkatársainak bérkeretét. A korteshadjárat logisztikájáért felelős, pénteken menesztett Christine Ciccone ügyvezető igazgató fizetése havi 12 ezer dollár volt.

Ciccone az elnökségre pályázó politikus bátyja, George W. Bush kormányzása idején a Fehér Ház és a szenátus között volt jogi összekötő.

Jeb Bush, aki gyengén áll a közvélemény-kutatások rangsoraiban, és aki elemzők szerint nem szerepelt jól a republikánus elnökjelölt-aspiránsok harmadik, szerdai televíziós vitáján sem, csütörtökön azzal keltett feltűnést, hogy újságíróknak nyilatkozva kijelentette: kampánya “nincs lélegeztető gépen”.

A konzervatív The Wall Street Journal egy pénteki publicisztikája szerint a politikus “jelöltsége már a múlté”.

Kapcsolódó Cikkek