2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb XV.kerület

Jocó bácsi, a legmenőbb töritanár

Balatoni József, Jocó bácsi

Jocó bácsi

Valószínűleg a Kontyfa Középiskola, Szakiskola és Általános Iskola tanulóit irigylik most a legjobban a kortársaik. Náluk tanít ugyanis az ország legjobb fej tanára, Balatoni József, vagyis Jocó bácsi.

jocó_bá

Ilyennek látják a diákok

Az újpalotai pedagógus azzal vált ismertté, hogy jelentkezett az 1 perc és nyersz című műsorba. A nyereményt ballagó  osztálya búcsúkirándulására szánta, ami ugyan nem jött össze, viszont akkora népszerűséget váltott ki a szándéka, hogy azóta több felajánlást is kapott: egy balatonlellei apartman tulajdonosa ötnapos szállást ajándékozott az osztálynak, mások vitorlázást és lovardalátogatást is felajánlottak.


Facebook-oldalának, a Jocó bácsi világának több mint 6500 követője van. Vendégeskedett a Petőfi Rádió és a Petőfi Tv műsorában is, számos újságcikk jelent meg róla. Blogjában így írt a népszerűségről: „Mai kérdés egy ötödikestől: Jocó bácsi, milyen érzés, hogy eddig egy tisztességes tanár voltál, most meg híresség lettél?  Nagyot nevettem, de azóta azért filozofálok ezen a kérdésen.”

– Furcsa, ha egy tanárból hirtelen hír lesz – mondta Jocó bácsi a Lokálnak. – Úgy érzem, most olyan vagyok, mint egy sláger, amit mindenki fütyül – nevetett, majd elmesélte, mennyire fontosnak tartja, hogy a diákoknak élmény legyen az iskola. A 8. b-nek hatodiktól ő az osztályfőnöke. – Kisbabát várt egy kolléganőm, és én vettem át az osztályát.


8B

A 8. b-vel

A diákok tűzbe mennének érte. Nem csoda, hiszen ha kell, a Facebookon csetel velük, de a történelmet is úgy tanítja, hogy élvezet beülni az óráira. A tekintélyuralmi rendszert Aprajafalvával modellezte, máskor pedig történelmi személyek gyermekeinek szerepét osztotta ki az osztálynak, és arra kérte őket, hogy meséljenek híres apjukról. Pedig nem volt egyértelmű, hogy a katedrát választja, hiszen kirándult a színház és a média világába is.

– Tanárnak lenni nem állás, hanem hivatás – árulta el hitvallását. Egyetlen dolgot emésztett meg nehezen.

– Huszonkét éves voltam, amikor egy nálam idősebb szülő először „lejocóbácsizott”. Akkor egy kicsit sokkolt, de mivel a gyerekektől ezt hallják, ma már szinte természetes, hogy ők is így szólítanak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.